Connect with us

Revistateo.ro

7 lucruri pe care oamenii le regreta la batranete

Stiri

7 lucruri pe care oamenii le regreta la batranete

7 lucruri pe care oamenii le regreta la batranete. Atunci cand mai avem putin de trait, ne gandim nu doar la ce se va intampla cu noi dupa ce murim, ci si la ce puteam face in viata si nu am facut.

Batranii sunt de cele mai multe ori posomorati tocmai pentru ca nu si-au trait viata asa cum isi doreau. Iata 7 regrete pe care le au majoritatea persoanelor aflate pe patul de moarte, regrete din care putem trage invataminte, vazand viata din alta perspectiva.

1. Nu am avut curajul sa spun ce voiam. Este una dintre problemele cu care se confrunta omul modern. Ipocrizia a pus stapanire pe noi si nu neaparat pentru a ne crea o imagine cat din teama de reactia celorlalti. Spune de fiecare data ceea ce simti, indiferent ca este un DA sau un NU.

2. Nu am riscat, cautand mereu siguranta. Chiar si siguranta in care te-ai afundat este o iluzie, fara sa iti dai seama. Priveste-te in oglinda si danseaza ca si cum ai fi singur, rade, veseleste-te si fii optimist. Este doar o chestiune de vointa.

3. Nu am trait viata pe care eu doream sa o traiesc. Pentru ca mereu te-ai asteptat la un raspuns din partea celorlalti, le-ai trait practic mofturile lor. Traieste asa cum simti, indiferent de ce spun cei din jurul tau. Nu exista o reteta standard a fericirii, iar ce te face pe tine fericit nu il face pe colegul tau.

4. Nu am zambit suficient. Rigiditatea si seriozitatea chiar si in momente cand lumea se distreaza nu sunt bune. Te afunda si mai mult in groapa cu tristete. Fii bucuros si zambeste chiar si daca nu ai motive. Energia pozitiva atrage energie pozitiva.

5. Nu am iertat suficient. Oamenii gresesc si greselile lor ne dor, este si normal. Insa tocmai pentru ca suntem si noi oameni, ar trebui sa avem mai multa compasiune si sa iertam. Iertarea este primul pas catre o lume mai buna. Nu cumva din cauza asta sunt razboaie si scandaluri politice, pentru ca oamenii nu pot trece peste niste simple declaratii rautacioase?

6. Nu mi-am facut suficienti prieteni. Singuratatea este o boala cu care se vietuieste greu, iar lipsa prietenilor, oricat de independent si sigur pe tine vrei sa pari, este o mare piatra de moara in rucsacul tau de zi cu zi.

7. Nu am crezut, nu mi-am acordat sanse. Se spune ca secretul fericirii este sa credem orice si sa ne minunam chiar daca stim care este adevarul din spate. Naivitatea specifica celor mici ne face sa ne mentim vii, asta neinsemnand ca trebuie sa fim fraieri.

1 Comment

1 Comment

  1. Scarisoara

    2014-09-25T13:58:33+03:00 at 2014-09-25T13:58:33+03:00

    As mai adauga: n-am mancat suficiente Amandine, de teama sa nu ma ingras.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top