Connect with us

Revistateo.ro

7 lucruri pe care le poti invata numai de la bunici

Stiri

7 lucruri pe care le poti invata numai de la bunici

Pe principiul „Cine nu are bunici, sa-si cumpere”, am cules cateva sfaturi de viata esentiale pentru a incepe sa vezi lucrurile cu alti ochi.

Bunicii nostri au suficienta experienta de viata incat sa ne ajute cu sfaturi in momentele noastre grele.

1. Trateaza totul cu simtul umorului!

Daca te-a suparat cineva, daca simti ca nu esti bine vazut intr-un grup, daca ai impresia ca problema ta este cea mai mare, nu uita ca hazul de necaz te scoate din orice tristete.

2. Dragostea poate dura o viata

Cum de bunicii mei au reusit sa stea impreuna, in ciuda dificultatilor? Relatiile de lunga durata exista atunci cand dragostea e pe bune. Bunicii nostri au crescut in epoci in care se punea pret pe sentimente, si nu pe bani sau aspectul fizic.

De ce sufera oamenii credinciosi. Sfaturi de viata de la parintele Vasile Ioana

Sfaturi de viață de la o bătrânică de 90 de ani

Asadar, daca vrei sa fii cu cineva pana la adanci batraneti, nu te bloca in a vedea doar esteticul din acea persoana, ci accepta-i si vulnerabilitatile si defectele. Astea ne fac speciali si ne formeaza
personalitatea cu care marcam orice loc.

3. Tu esti propriul tau model in viata

Uita-te la bunicii tai si vei avea in ei un model. Numai asa poti accepta faptul ca, pentru a reusi in viata, trebuie sa te ai pe tine ca model, sa iti urmeze instinctele, sa vezi partea pozitiva a lucrurilor, sa te vezi facand bine mereu si sa renunti la invidii si ranchiuna. Daca vrei sa imbatranesti frumos trebuie sa iti traiesti viata frumos.

4. Mereu vei avea de invatat ceva

Ti-o spune chiar bunica ta, care, ajunsa la o varsta, si acum i se pare ca are o multime de lucruri de invatat. Inchipuie-ti ca bunicii tai nu au avut parte de tehnologia moderna care tie ti se pare un fleac, o chestie banala si normala.

Da-i bunicilor tai o tableta sau un smartphone si vei vedea ochii lor curiosi in a deslusi tainele gadgeturilor. Nu-i asa ca mereu avem ocazia de a nu renunta la latura noastra de copil?

5. Ii poti invata si tu o multime de lucruri pe ceilalti

Nu te opri la a inmagazina informatie. Daca ai experiente ce merita impartasite, da-le mai departe si prietenilor. Pana la urma, invatam din greselile celorlalti.

6. Incojoara-te de oameni care au un psihic puternic

Daca te inconjori de persoane mereu deprimate, negativiste, rautacioase ori superficiale, nu te mira de ce nu te simti confortabil si viata ti se pare o ruina.

7. Zambeste si ofera imbratisari

Zambeste si imbratiseaza-i pe cei din jurul tau. Nu te zgarci de la o privire plina de dragoste, nu renunta la empatie si la abordarea pozitiva a lucrurilor niciodata.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top