Connect with us

Revistateo.ro

6 super alimente pentru inima ta

Sanatate

6 super alimente pentru inima ta

Inima are mereu nevoie de atentia noastra, medicii recomanda ca pe langa sport sa consumam si alimente care ne pot face inima mai puternica si o pot mentine sanatoasa. Am ales cu grja 6 alimente care iti rasfata inima si care te tin departe de boli.

Alimente sanatoase pentru inima

1. Ciocolata neagra
Studiile au demonstrat ca cei care au mancat o cantitate mica de ciocolata neagra de doua sau trei ori pe saptamana au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale. Ciocolata neagra imbunatateste fluxul de sange si ajuta la prevenirea formarii de cheaguri de sange. Consumul de ciocolata neagra poate impiedica rigidizarea arterelor sau arterioscleroza.

2. Afinele
Continutul ridicat de fibre, antioxidanti puternici si abilitatea afinelor de a dizolva colesterolul rau, fac din aceste fructe un supliment alimentar ideal pentru vindecarea bolilor de inima. Acestea intaresc si muschii inimii. Intr-un studiu efectuat recent, cercetatorii au descoperit ca o cantitate moderata de vin alb contine 0,47 mmol de antioxidanti ai radicalilor liberi, vinul rosu 2,04 mmol, iar vinul obtinut din afine contine 2,42 mmol din acesti compusi protectivi.

3. Somon
Foarte bogat in acizi grasi Omega 3, somonul poate reduce presiunea arteriala si previne formarea cheagurilor de sange. Consuma doua portii pe saptamana, e suficient pentru a reduce riscul de atac de cord cu o treime.

„Somonul contine astaxantina, un antioxidant foarte puternic”, sustine cardiologul Stephen T. Sinatra, autorul lucrarii autorul lucrarii „Cum sa-ti scazi tensiunea arteriala in opt saptamani”. Ai grija insa cand pleci la cumparaturi sa alegi doar somon salbatic si nu peste din crescatorii care poate contine pesticide, insecticide si metale grele.

4. Ulei de masline
Acesta abunda in grasimi monosaturate care scad nivelul colesterolului nesanatos si reduc riscul de boli cardiace. Conform expertilor, rata mortalitatii in urma bolilor de inima la greci este destul de scazuta cu toate ca sunt predispusi la un nivel ridicat de colesterol. Explicatia? Dieta lor este concentrata tocmai pe alimente bogate in grasimi sanatoase, care protejeaza inima. Alege uleiul de masline extra-virgin (pentru ca este cel mai putin supus procesarii) si utilizeaza-l inclusiv la gatit, in loc de unt.

5. Citricele
Extractele din citrice pot imbunatati sanatatea inimii, conform unui studiu pilot. Cercetatorii au observat ca suplimentele zilnice pe baza de citrice au beneficii asupra nivelului de colesterol din sange si topesc grasimea din corp, la persoanele supraponderale sau cu o greutate normala. Beneficiile suplimentelor apar exact la factorii de risc pentru bolile cardiovasculare: nivelul lipidelor si tensiunea arteriala.

6. Vinul rosu
Obiceiul frantuzesc de a incheia masa cu un pahar de vin rosu e sanatos. Cercetatorii au descoperit ca resveratrolul, o substanta din vinul rosu, are rol in stoparea modificarilor ce apar la nivelul genelor responsabile de buna functionare a inimii. Atentie! Doar un pahar pe zi!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top