Connect with us

Revistateo.ro

6 sunete ciudate provocate de corpul tau. Nu trebuie sa le auzi prea des

Sanatate

6 sunete ciudate provocate de corpul tau. NU VREI sa le auzi prea des

Sunetele involuntare ar putea reprezenta modul in care organismul ne avertizeaza ca ceva e in neregula. Iata cum se interpreteaza aceste sunete si cand ar trebui ignorate.

1.Pocniturile genunchilor si gleznelor

De regula aceste sunete sunt provocate de tendoane sau articulatii agresate, deplasarea lichidului care provoaca bule de gaz sau miscarea brusca a articulatiilor. Potrivit profesorului C. David Geier, directorul Centrului de Medicina Sportiva din cadrul Universitatii de Medicina din Carolina de Sud, durerile , umflaturile sau simptomele care limiteaza sau ingreuneaza activitatea sporitva sau exercitiile fizice nu trebuie ignorate sau tratate necorespunzator. Acesta mai spune ca durerile si zgomotele se pot datora unui menisc rupt sau unei artrite netratate. Sunetele sunt mai frecvente la oamenii tineri si odata aparute se vor accentua pe parcursul trecerii timpului.

2.Zgomotele stomacale

Zgomotele venite din zona stomacului nu ar trebui sa va alarmeze. Intre mese, tractul gastro-intestinal trece printr-o serie de modificari intense care implica si contractii ai muschilor abdominali. Potrivit lui William Chey, coeditor-sef al Jurnalului American de Gastroenterologie „ Abia dupa ce o persoana termina de mancat alimente stomacul incepe sa lucreze. Acesta provoaca zgomote in momentul in care alimentele grele intra in contact cu sucul gastric„. O alta semnificatie a zgomotelor stomacale poate fi reprezentata si de faptul ca este timpul sa mananci o gustare.

3.Sforaitul in timpul noptii

Sforaitul din timpul noptii este foarte enervant pentru persoanele care il aud si reprezinta un semnal de alarma pentru cei care il provoaca. Profesorul ORL-is din cadrul Universitatii John Hopkins, Stacey Ishman spune ca in comert exista spray-uri nazale si benzi care pot ajuta la ameliorarea zgomotelor. Profesorul trage un semnal de alarma asupra greutatii corporale a celor care manifesta acest sunet. Tehnic vorbind, zgomotul este produs in urma ingustarii canalelor aeriene care impiedica circulatia fluxului de aer. Cei aflati in aceasta cauza pot suferi de accidente vasculare cerebrale daca nu trateaza  corect semnele. Problema s-ar putea ameliora si cu ajutorul unui aparat CPAP care deschide caile respiratorii pe timp de noapte. O alta procedura ce ajuta in aceste cazuri se refera la implantarea unor piloni de largire a cailor respiratorii sau la o interventie chirurgicala pentru remodelarea cailor respiratorii.

CITESTE SI: O cana cu ceai pentru SANATATEA STOMACULUI. Vezi ce plante te ajuta!

CITESTE SI: Tu ti-ai pregatit organismul pentru iarna?

4. Zgomote produse de maxilar

In cazul in care zgomotul produs de maxilar este puternic si ascutit s-ar putea ca mandibula sa nu fie aliniata corect. Acest lucru nu reprezinta neaparat o problema grava. Profesorul James Van Ess, asistent de chirurgie orala si maxilo-faciala de la Clinica Mayo spune ca ” in momentul in care nu trebuie sa purtam o discutie cu o persoana este bine sa tinem gura inchisa si sa incercam sa ne aliniem corect maxilarul cu mandibula. Noaptea trebuie sa tinem gura inchisa pentru a nu agresa si deteriora articulatiile de la nivelul gurii„. Profesorul mai spune ca trebuie sa evitam pe cat posibil guma de mestecat si covrigii foarte tari. Muscatura fortata implica o presiune ridicata asupra articulatiilor mandibulei ceea ce poate duce la neplacutele zgomote.

5. Tiuitul din urechi

Deseori se intampla sa auzim un zgomot ascutit in ureche. Din punct de vedere medical acel sunet se numeste tinitus. Samuel Selesnick, vicepresedintele Centrului ORL de la Weill Cornell Medical Collage spune ca de foarte multe ori creierul nostru rastalmaceste semnalele electrice false si le traduce drept zgomote. Aceste sunete interpretate eronat de creier pot provoca daune in urechea interna. Daca tinutusul tau este continuu si se manifesta doar intr-o singura ureche poate insemna faptul ca ai o infectie in interiorul urechii care trebuie tratata.

6. Iti auzi inima batand

Acest lucru este cunoscut sub numele de tinnitus pulsatil. Urechea ta poate avea o sensibilitate sporita la sunete sau fluxul sanguin este mai ridicat decat de obicei. Profesorul David J. Eisenman din cadrul Departamentului de Otorinolaringologie, specializat pe chirurgia capului si gatului de la Universitatea din Maryland spune ca o persoana care are acest sunet in urechi ar putea prezenta o problema grava daca sunetul este dat de fluxul ridicat al sangelui. Acesta afirma ca aceste sunete apar in momentul in care venele care duce sangele la creier si inapoi la inima trece prin zona urechii. In aceste conditii poate creste riscul de provocare a unui accident vascular cerebral.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top