Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

6 sfaturi care iti vor schimba felul in care mananci

Felul in care mananci iti poate afecta silueta dar si starea de sanatate. Urmeaza sfaturile de mai jos pentru a-ti schimba obiceiurile alimentare prost implementate.

6 sfaturi care iti vor schimba felul in care mananci:

1. MANANCA PORTII MAI MICI

Nu trebuie sa mananci tot ce vezi in fata ta. Nu trebuie sa ajunga tot pachetul de biscuiti astazi in stomacul tau, nici salata de fructe, nici spaghetele si nici gratarelul. Inchipuieti ce risti daca nu mananci portii mici de mancare, gustand din fiecare aliment.

2. NU ITI CALCULA CALORIILE

In loc sa iti calculezi caloriile, intreaba-te mai bine de unde vine marul pe care il tii in mana. Este unul modificat genetic sau din gradina bunicii?

3. ‘CONSUMA’ TOATE CULORILE

Natura nu are o singura culoare (verde) ci vine cu o serie de palete de culori. Alege, in afara de varza, struguri sau mere verzi si alte alimente delicioase precum ceapa rosie, portocalele, strugurii negri ori merele rosii. Iti vei schimba perspectiva despre alimentatie.

CITESTE SI: 6 semne ca urmezi o DIETA COMPLET GRESITA

4. REGULA 80/20

Acest se afla in stransa legatura cu cel de la punctul 1. Regula 80/20 se refera la renuntarea la mancarea din farfurie daca 80% din stomacul tau este satisfacut (deci plin) si 20% este gol.

5. NU ITI CREA SENTIMENTE DE CULPA

Daca ti-e pofta de ceva dulce, nu mai ezita sa te gandesti ca te vei ingrasa. Permite-ti si astfel de bucurii, din cand in cand.

CITESTE SI: Dieta cu PEPENE GALEBN – Cum slabesti 7 kilograme in doar 2 saptamani

6. IA MICUL DEJUN CA UN REGE…

Cea mai bogata masa trebuie sa fie cea de dimineata. Acolo sunt toti nutrientii care iti dau energie pentru o zi de munca. „Mananca precum un rege, ia masa de pranz precum un print, la masa de dupa amiaza mananca precum plebea si cineaza precum un cersetor”.

Sursa foto: deltadentalvablog.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top