Connect with us

Revistateo.ro

6 alimente esențiale pentru o funcționare mai bună a inimii

Naturiste

6 alimente esențiale pentru o funcționare mai bună a inimii

Pentru ca inima să nu dea chix și să te lase în cele mai importante momente de izbeliște, este esențial să știi că poți să o faci mai performantă nu doar cu ajutorul exercițiilor fizice ci mai ales prin alimentație. Îți prezentăm șase alimente esențiale pentru o funcționare mai bună a inimii.

USTUROIUL
Un cățel de usturoi pe zi inhibă producția de colesterol rău din sânge, ridicându-l în acest fel pe cel bun. Usturoiul are un rol fundamental în ceea ce privește circulația sângelui și ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

CITEȘTE ȘI: PROPRIETĂȚILE INIMAGINABILE ALE CEPEI

CITRICELE
Citricele sunt foarte bune pentru o inimă sănătoasă deoarece conțin vitamina C. Vitamina C este asociată cu anumite boli de inimă și asta pentru că pacienții care au deficiență de vitamina C prezintă o diminuare sau chiar deteriorare a pereților arteriali. Vitamina C contribuie la repararea naturală a pereților vaselor sanguine, vindecând leziunile vasculare.

CACAOA
Cacaoa conține teobromină, o substanță crucială pentru o inimă sănătoasă. Cacaoa mai este bogată însă și în epitachemina, o altă substanță recunoscută de medici pentru îmbunătățirea vaselor de sânge.

IODUL
Un experiment pe iepuri realizat în anul 1933 a demonstrat că iodul poate preveni problemele de ateroscleroză chiar și în situațiile în care iepurii erau hrăniți cu diete nesănătoase. Iodul este co-factor pentru similarea seleniului.

NUCILE ȘI CEREALELE
Acestea au un conținut bogat în magneziu, la fel ca și fasolea boabe sau mazărea. Magneziul regulează aritmia și vindecă problemele legate de tensiunea arterială, fie că este prea mare sau prea mică. Majoritatea dietelor moderne sunt sărace în magneziu cu până la 90%.

ARDEIUL IUTE CAYENNE
Ardeiul iute Cayenne este cunoscut și sub denumirea de ”rege” al plantelor. Acesta are rolul de a stimula circulația sângelui și reglează tensiunea arterială. Atenție: nu consumați foarte mult ardei iute Cayenne din prima, deoarece este foarte picant și puteți să luați foc!

1 Comment

1 Comment

  1. Portal turism

    2015-01-03T16:02:23+02:00 at 2015-01-03T16:02:23+02:00

    Sfaturi cu adevarat utile. Sunt foarte curioasa de unde va informati cu privire la astfel de subiecte. Multumim pentru constanta cu care postati aceste articole! Sarbatori fericite!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top