Connect with us

Revistateo.ro

Sunt cateva semne ale lipsei de vitamine pe care le poti observa la nivelul fetei. Afla cum sa le recunosti astfel incat sa eviti problemele de sanatate.

Sanatate

5 semne ale lipsei de vitamine. Se pot vedea la nivelul fetei

Problema lipsei de vitamine este relevanta mai ales la inceputul primaverii. Fara vitamine te simti lipsit de energie. De asemenea, creste riscul de a fi expus anumitor boli. Poti afla daca iti lipsesc anumite vitamine, uitandu-te in oglinda.

5 semne ale lipsei de vitamine care se pot observa la nivelul fetei

1. Fata palida. Putine persoane se pot lauda cu un ten demn de invidiat la sfarsitul iernii. Insa, daca fata ta este mai palida decat de obicei, atunci ar putea fi un semn ca iti lipseste vitamina B12. Cand corpul tau nu primeste vitamina aceasta, atunci te vei simti obosita.

2. Par uscat. Parul uscat si fragil, cu matreata, este un semn ca iti lipseste vitamina B7. De obicei se intampla lucrul acesta din cauza antibioticelor. Pentru a-i oferi corpului tau cantitatea zilnica necesara de Vitamina B7, ai putea include in alimentatia ta carne, peste, fructe, ciuperci. De asemenea, trebuie sa renunti o perioada la ideea de a tine dieta.

3. Ochi umflati. Daca observi ca ochii sau membrele tale sunt umflate, inseamna ca nu consumi suficient iod. Se poate gasi in sarea iodata, in fructele de mare, produsele lactate si paine.

4. Buze lipsite de culoare. Daca buzele tale sunt lipsite de culoare, atunci ai putea avea deficienta de fier. Alte semne ar putea fi tensiunea arteriala scazuta si senzatia ca iti este mereu frig. Pentru a primi mai mult fier, ai putea include in meniul tau anumite alimente, printre care si carnea rosie. De asemenea, trebuie sa eviti pentru un timp alimentele care sunt bogate in calciu.

5. Gingii care sangereaza. Acest lucru ar putea indica o lipsa a vitaminei C. Cand corpul tau este privat de aceasta vitamina, imunitatea iti va fi scazuta, apar durerile musculare si probleme la nivelul dintilor. Poti consuma mai multe citrice pentru a primi suficienta vitamina C, astfel incat sa eviti problemele aparute din cauza deficientelor.

Articole pe aceeasi tema:

Alimente bogate in vitamina A, care asigura sanatatea ochilor

Semne ale deficientei de magneziu pe care nu trebuie sa le ignori

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top