Connect with us

Revistateo.ro

Iată care sunt semnele care indică deficiența de vitamina B12. Daca le observi, este bine să mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba.

Sanatate

9 Semne alarmante ale deficienței de vitamina B12 și cât de grav ne afectează corpul!

Pe măsură ce oamenii înaintează în vărstă, scade puterea corpului de a absorbi vitamina B12. Astfel, 4 din 100 de femei cu vârste între 40 și 59 de ani au carență de vitamina B12. Alimentația vegetariană, anumite medicamente precum cele pentru diabet sau pentru arsurile stomacale, duc la deficiența de vitamina B12. Aceasta lipsă a vitaminei B12 duce la apariția oboselii, vederea va fi încețoșată, dar apar și alte simptome.

9 Semne alarmante ale deficienței de vitamina B12

1. Oboseala. Este unul dintre simptomele lipsei de vitamina B12. Organismul are nevoie de vitamina aceasta deoarece îl ajută să producă celule roșii. Celulele roșii au rolul de a transporta oxigenul în organism. Este bine de știut faptul că oboseala poate să apară și din alte motive medicale. De aceea, dacă persistă, deși tu dormi suficient, este bine să mergi la medic pentru a afla despre ce este vorba.

2. Simți că nu ai putere. Orice lucru ai căra, chiar dacă nu este greu, te obosește și te face să simți că îți lipsește puterea? Asta se întâmplă deoarece mușchii încep să slăbească. Fenomenul se produce pentru ca celulele roșii nu îi oferă corpului suficient oxigen.

3. Senzații bizare. Printre ele se numără senzația de electricitate în corp, senzația că ai ace în corp. Leziunile nervilor, apărute din cauza lipsei oxigenului sunt cele care duc la apariția acestor senzații.

CITEȘTE ȘI: Nu este de glumit: 7 semne că ficatul tău suferă

4. Uiți anumite lucruri. Când treci printr-o astfel de experientă, este bine să îți faci analizele de sânge. Nu intra în panică și nu te gândi la ce este mai grav, spre exemplu, demența.

Depresia și anxietatea pot să apară din cauza carenței de vitamina B12

5. Amețeala. Dacă în urma unor lucruri simple precum ridicatul de jos, aveți senzația de amețeală, atunci poate fi un semn că în corpul nu există o cantitate suficientă de vitamina B12.

6. Piele palidă. Dacă în ultima perioadă aspectul pielii tale s-a schimbat și a devenit palidă, atunci poate fi un semn al deficienței de vitamina B12. În astfel de situații, celulele roșii se rup din cauză că sunt fragile. Astfel, se eliberează bilirubina, responsabilă pentru paloarea pielii.

7. Limba roșiatică. Cei cărora le lipsește vitamina B12 nu mai au papile pe limbă, mai ales în vârful acesteia. Poate să apară chiar și senzația de arsură în partea din spate a limbii. Și, pentru că nu mai sunt papilele gustative, nu se mai simte gustul mâncării, ceea ce duce la pierderea unor kilograme.

CITEȘTE ȘI: Ce indică sughițul, țiuitul urechilor, trosnirea articulațiilor și respirația șuierătoare despre sănătatea ta

8. Apar depresia și anxietatea. Lipsa acestei vitamine va duce la schimbarea dispoziției. Astfel, aapar depresia și anxientatea. Motivul este acela că vitamina în discuție are rolul de a ajuta eliberarea serotoninei și dopaminei.

9. Probleme la nivelul ochilor. Lipsa vitaminei B12 duce la apariția leziunilor nervului optic. Vasele de sânge de pe retină pot fi afectate. De aceea pot să apară problemele de vedere, aceasta să devină încețoșată. Sensibilitatea la lumină este un alt simptom al carenței de vitamina B12, la fel și vederea dublă, potrivit andreilaslau.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top