Connect with us

Revistateo.ro

clubul colectiv

Stiri

COLECTIV | 5 nereguli care au dus la dezastrul din clubul Colectiv

Imediat dupa incediul din clubul Colectiv, politistii si criminalistii au facut o prima analiza la fata locului, urmand sa faca o cercetare temeinica pentru a determina cauzele care au dus la tragedia de vineri noapte. Intre timp, acestea sunt cinci nereguli ce reies din primele declaratii.

1. Antifonarea necorespunzatoare

Clubul Colectiv a fost amenajat in 2013, iar stalpii de sustinere si tavanul au fost placati cu paleti de lemn si burete antifonic, un material extrem de inflamabil. Acest lucru a dus la extinderea rapida a focului. Reprezentantul firmei care s-a ocupat de antifonarea clubului a spus, pentru Digi24, ca patronii clubului (Alin Anastasescu – 47% din actiuni, Paul Catalin Gancea – 30% si Costin Mincu – 23% din actiuni) au refuzat sa cumpere materiale ignifuge, caci erau prea scumpe. „Ne-au spus s-a ales pretul. Si la tavan tot de pret a fost vorba. Am inteles ca acum o luna si jumatate, doua, au dat jos tot tavanul acela de lemn si au spalat buretele de sus, ca era plin de fum. Sper ca nu l-au spalat cu solvent sau ceva…”

CITESTE SI: Mama Alexandrei Matache, mesaj cutremurator dupa moartea fiicei sale in urma incendiului din Colectiv: „Unde a fost Dumnezeu?”

GALERIE FOTO EMOTIONANTA: cele mai cutremuratoare imagini de dupa incendiul din Colectiv

2. Supraaglomerarea

Conform documentelor depuse de reprezentantii clublui Colectiv, localul avea spatiu doar pentru 80 de persoane si se pare ca, pentru un numar de mai mult de 100 de oameni, ar fi avut nevoie de avizul PSI. Totusi, la concertul Goodbye to Gravity, au fost prezenti 400 de oameni.

3. Autorizatia pe propria raspundere

Clubul avea autorizatie din partea Primariei sectorului 4, din data de 14 ianuarie 2015, in urma unei declaratii pe propria raspundere ca intruneste toate conditiile necesare pentru a-si desfasura activitatea.

4. Lipsa iesirii de incendiu

Cu o iesire de incendiu semnalizata corespunzator si potrivita pentru un numar atat de mare de spectator, impactul incendiului ar fi fost, cu siguranta, mult mai mic.

5. Personalul necalificat

Agentii de politie tocmai ce controlasera clubul Colectiv si au intocmit un proces verbal pentru lipsa de calificare a personalului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top