Connect with us

Revistateo.ro

5 motive sa consumi ARDEI în fiecare zi

Stiri

5 motive să consumi ARDEI în fiecare zi

Ajută în prevenirea cataractei. Vitamina C şi betacarotenul conţinut de ardei îi fac pe cei care îi consumă mai puţin predispuşi la a face cataractă. Ardeiul gras verde are o cantitate mare de luteină, protejându-ne contra degenerescenţei maculare, una dintre cauzele principale ale pierderii vederii.

Scade riscul de stop cardiac. Întrucât conţine vitamina B6 şi acid folic, ardeiul gras este recomandat în tratarea şi prevenirea ateroclerozei, dar şi a diabetului ori a bolilor inimii, reducând nivelul crescut de homocisteină, responsabilă cu deteriorarea vaselor de sânge.

CITEŞTE ŞI: Ardeiul jalapeno te ajută să scapi de colesterol

Este un aliat bun împotriva diabetului. Mai multe studii au demonstrat că ardeiul iute, consumat în timpul unei mese, este o metodă bună de a ţine diabetul la distanţă, reducând secreţia excesivă de insulină de la sfârşitul unei mese principale.

Luptă împotriva cancerului. Ardeiul gras (şi cel iute) conţine licopen, ce scade riscul declanşării cancerului de prostată, de plămâni, de colon ori cel de col uterin. Fumătorii ar trebui să includă acest aliment cât mai mult în regimul zilnic, asta pentru că reprezintă o sursă importantă de vitamina A. Lipsa acesteia duce la apariţia emfizemului pulmonar, spun cercetătorii.

Combate indigestia. Un ardei iute la o masă (4 – 5 grame) va stimula secreţia sucurilor gastrice şi va duce la îmbunătăţirea absorbţiei substanţelor nutritive.

ATENŢIE! Ardeiul iute este contraindicat în cazul hemoroizilor, bolilor hepatice, sau a inflamaţiilor intestinale. În plus, femeile care alăptează ar trebui să excludă acest aliment din regimul lor, întrucât poate da un gust neplăcut laptelui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top