Connect with us

Revistateo.ro

Zacusca de peste, specialitatea lipovenilor

Retete

Zacusca de peste, specialitatea lipovenilor

Doamne, ce buna-i zacusca! E una din cele mai bune mancaruri inventate vreodata si stim ca esti de acord cu noi. Ce-ai spune daca am trece la nivelul urmator si te-am invata cum sa faci zacusca de peste? Da, stim ca iti suna ciudat, dar lipovenii o adora, iar reteta lor te va face sa iti doresti sa mananci cat mai des.

Combinatia de legume si carne de peste nu e una noua, insa, sub forma de zacusca, ea capata o savoare aparte. Iti spunem cum fac lipovenii aceasta zacusca. Tu o incerci si ne spui daca a meritat efortul, ce zici?

Ingrediente pentru zacusca de peste

1. 2 kilograme de peste (fara cap si coada);
2. un kilogram de ceapa alba;
3. 2 kilograme de ardei rosii ceva mai carnosi;
4. 600 grame de morcovi;
5. 2 kilograme de rosii bine coapte;
6. 500 mililitri de ulei;
7. o jumatate de lingura de zahar;
8. un sfert de lingura de sare;
9. o cana de otet;
10. piper si foi de dafin dupa preferinte.

Cum se prepara zacusca de peste

1. Poti alege orice peste, dar sa nu fie alb pentru ca zacusca ta va avea un aspect pleostit si gustul nu va fi cel dorit. Ai o gama larga de peste la dispozitie, asa ca alege-l pe cel preferat. Daca esti in pana de idei, incearca primul borcan de zacusca sa il faci cu macrou.

2. Pune macroul in apa si otet, la fiert, si lasa pestele pana cand carnea se desprinde de oase. Pune deoparte pestele, la racit, si pune carnea separat de oase intr-un bol. Daca iti raman oase mai mici, zdrobeste-le si pune-le in otet (si oasele se pot manca, mai ales ca acestea contin vitamine si calciu).

3. Restul zacuscai se face in mod traditional. Toci toate legumele enumerate mai sus si le pui apoi in ulei cu apa. Lasa-le in oala cateva clocote si adauga, la final, foile de dafin si boabele de piper. Amesteca apoi carnea de peste cu legumele pregatite pentru zacusca si scoate foile de dafin inainte de a le pune in borcane. Le poti pastra, daca vrei, insa nu fac o combinatie tocmai placuta cu macroul. Evident, se lasa in frigider sau in camara pana cand iti vine pofta sa o intinzi pe paine.

Sa-ti fie de bine!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top