Connect with us

Revistateo.ro

Alimentul care nu expira niciodata plus alte curiozitati despre mancare

Sanatate

Alimentul care nu expira niciodata plus alte curiozitati despre mancare

Am avea nevoie de un atlas de mii de pagini ca sa notam cele mai tari curiozitati despre mancare, caci, Slava Domnului, natura lucreaza intr-un mare fel si ii descoperim tainele pe zi ce trece tot mai mirati.

Exista sute de alimente pe care oamenii le consuma cu o periodicitate mai mica sau mai mare si despre care nu stiu absolut nimic. Iata 7 date stiintifice incredibile despre alimentele pe care le mananci.

1. Niciodata sa nu bei un ceai mai vechi de… o ora! Ceaiul care a stat in ultimele ore in frigider, chiar daca s-a conservat bine, iti irita stomacul. De altfel, exista chiar si un proverb japonez despre ceai: „Ceaiul de ieri e mai rau decat muscatura unui sarpe veninos”.

2. Culoarea ardeilor iuti nu spune absolut nimic despre iuteala acestora. Marimea, in schimb, da. Cu cat sunt mai mici ardeii, cu atata sunt mai iuti; pe principiul: esentele tari se tin in sticlute mici.

3. Mierea este singurul aliment care nu expira niciodata. Alimentul nemuritor trateaza o serie de boli si previne altele. Daca desfaci un borcan de miere din camara pus acum cativa ani, vei observa ca mierea este la fel de comestibila ca una luata ieri din magazin.

Cum iti influenteaza alimentele starea de spirit

Alimente care iti fac soldurile mari

4. Branza Camembert trebuie consumata cat mai aproape de termenul ei de expirare, dar niciodata dupa data scrisa pe ambalaj, noteaza site-ul imujer.com.

5. Daca mananci o bucata de ciocolata neagra inainte de masa iti vei reduce pofta de mancare la jumatate, astfel incat vei putea sa tii si tu, in sfarsit, o dieta.

6. Daca oul pe care il pui intr-un vas ramane pe fundul acestuia, este stricat. Grasimea care se acumuleaza in interiorul acestuia este cea care nu il lasa sa pluteasca.

7. Salata din morcovi, ceapa si varza dulce te face sa uiti complet de carne si mancare grasa. Daca in salatica introduci orice alta leguma, pofta de mancare nesanatoasa nu dispare. Medicii spun ca morcovii, ceapa si varza ofera toate vitaminele si mineralele esentiale corpului nostru. Orice altceva introdus in salata, pe langa acestea trei, va anula efectul lor privind satietatea.

1 Comment

1 Comment

  1. precup vasile

    2017-02-05T18:35:10+02:00 at 2017-02-05T18:35:10+02:00

    punctul 6 este exact invers,nu dezinformati !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top