Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

5 mituri despre îngrijirea dinților: Rolul real al gumei de mestecat

Mituri despre îngrijirea dinților:

1. BUNICII ȘI PĂRINȚII MEI AU AVUT DINȚI PERFECȚI, DECI, MOȘTENESC ȘI EU ASTA
Nu e deloc așa. Ereditatea joacă un rol până la punctul în care nu ai grijă de dinții tăi așa cum trebuie. O igienă bună i-a făcut cu siguranță pe ai tăi să aibă dinți mai rezistenți și mai frumoși. Nu te baza pe toate clișeele pe care le auzi în jurul tău.

2. DACĂ MĂ SPĂL DES PE DINȚI, ÎI DISTRUG!
Parțial adevărat. Periajul exagerat poate distruge smalțul dinților, motiv pentru care e bine să îți speli dinții doar de două ori pe zi: dimineața și seara. Fă un consult la medicul stomatolog pentru a-ți spune care este tehnica potrivită de periaj, astfel încât să nu trăiești cu această teamă.

CITEȘTE ȘI: MAMĂ EROINĂ! PÂNĂ LA CE VÂRSTĂ A FĂCUT DEJA 21 DE COPII
3. DACĂ MESTEC GUMĂ FĂRĂ ZAHĂR E CA ȘI CUM M-AȘ SPĂLA PE DINȚI
Total fals. Guma de mestecat fără zahăr nu îți întărește deloc dantura, așa cum o face un periaj normal și o pastă bună de dinți. Acesta este un mit pe care medicii stomatologi îl aud foarte des. Singurul lucru pe care îl face guma de mestecat este împrospătarea respirației.

4. NU AM VOIE SĂ MERG LA STOMATOLOG CÂND SUNT GRAVIDĂ
Parțial adevărat. Intervențiile de urgență se pot efectua și pe durata sarcinii. Important de precizat este că în timpul sarcinii sunt interzise radiografiile dentare și luarea de antibiotice.

5. RADIOGRAFIILE DENTARE ÎMI VOR DISTRUGE DINȚII ȘI CORPUL
Se tot vorbește cât de periculoase sunt pentru sănătate radiografiile dentare. Tehnica a evoluat foarte mult și astăzi nu trebuie să îți fie frică deloc de o astfel de procedură făcută spre binele tău. Efectele radiografiilor dentare nu se compară deloc cu cele pulmonare sau osoase.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top