Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

5 mituri despre cancerul de col uterin. Atentie la numarul 5!

Cancerul de col uterin este una dintre acele boli ale carei simptome nu sunt evidente inca de la bun inceput. Femeile pot sa isi dea seama ca au aceasta boala abia intr-un stadiu avansat, in multe cazuri. vezi mai jos care sunt cele mai frecvente mituri despre cancerul de col uterin.

5 mituri despre cancerul de col uterin:

1. VIRUSUL PAPILOMA UMAN NU ESTE UN VIRUS COMUN

Gresit: Mai multe studii arata va 80% dintre femei se intalnesc cel putin o data in viata cu acest virus, insa in stadii diferite.

2. DACA AI ACEST VIRUS ESTI PREDISPUSA LA CANCERUL DE COL UTERIN

Nu neaparat. Dezvoltarea cancerului cervical/ de col uterin este cauzata de mai multi factori, in afara virusului VPH. Pentru a fi sigura de sanatatea ta, testul Papanicolau este cel mai indicat mod de diagnosticare a problemelor colului uterin, incluzand schimbarile anormale pe care le poate suferi.

3. CANCERUL DE COL UTERIN NU POATE FI PREVENIT

Examene medicale precum Papanicolau au acest rol. Se pot observa leziunile precursoare acestei boli. Vaccinarea femeilor impotriva VPH trebuie sa continue, de asemenea, alaturi de analizele facute periodic pentru tinerea sub control a starii de sanatate.

CITESTE SI: Tipul de cancer care le păcălește pe toate femeile

4. DOAR FEMEILE IN VARSTA SUNT EXPUSE ACESTEI AFECTIUNI

Eroare: Poti contacta aceasta boala inca de la primul act sexual. De altfel, numarul femeilor tinere care sufera de cancer uterin este unul semnificativ, potrivit statisticilor.

CITESTE SI: Ce se întâmplă când amâni vizita la ginecolog. Află părerea specialistului

5. DACA AI LUAT DEJA VIRUSUL IN URMA UNUI CONTACT SEXUAL, VACCINUL NU MAI ARE EFECT

Vaccinul continua sa iti ofere protectie, chiar daca a avut loc deja contactul sexual ce te-a imbolnavit. In plus, vaccinarea impotriva VPH face ca virusul sa nu se dezvolte cu o rapiditate uriasa spre traseul ireversibil catre cancer.

Sursa foto: bienestar.salud180.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top