Connect with us

Revistateo.ro

insolatie

Stiri

5 măsuri NECESARE pentru a scăpa de INSOLAŢIE

Temperaturile ridicate din această perioadă duc la creştere afecţiunilor specifice sezonului cald. Iată ce trebuie să facem pentru a scăpa de insolaţie.

CITEŞTE ŞI: Ai alergie la soare? Uite cum te poţi trata

De obicei, insolaţia vine cu o serie de simptome nu tocmai plăcute. Pentru început, temperatura corpului creşte brusc, apar durerile de cap, ameţeala, urmate de sezaţie de vomă, transpiraţie excesivă şi frisoane.

Nimeni nu este ferit de insolaţie, astfel că se impun o serie de măsuri pentru a scăpa de această afecţiune cauzată de soare.

1. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să evităm soarele în perioada cea mai intensă, adică între 10.00 şi 16.00. În plus, pe vreme de caniculă, atunci când razele solare ard mult prea tare, este indicat să evităm expunerea şi în afara acestui interval de timp.

2. Şi activitatea fizică intensă în câmp deschis poate duce la insolaţie. Astfel, efortul susţinut în aer liber, cu soarele pe cer, ne poate face mai mult rău decât bine. Dacă nu vrei să renunţi la alergat sau la diferite sporturi în aer liber, programează-ţi asta în afara intervalului de timp mai sus amintit.

3. Ţine-ţi maşina ferită de razele soarelui. Atunci când automobilul stă prea mult la soare, temperatura din interior creşte, iar nivelul de oxigen scade, crescând astfel riscul de insolaţie pentru şofer şi pasageri.

4. Hidratează-te corespunzător. Pentru a preveni căldura sufocantă, alege să consumi cât mai multe lichide. În plus, o băutură fresh din mango, puţin zahăr, un praf de sare şi câteva seminţe de chimen prăjite te va ajuta să scapi de insolaţie.

5. Alege haine potrivite. Pe timpul verii garderoba trebuie adecvată temperaturilor ridicate, aşa că optează pentru ţesături uşoare, care să îţi lase corpul să respire şi care îţi vor menţine o temperatură constantă.

Sursa foto innasky.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top