Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă nu dormi suficient

Medicii recomandă să dormim 8 ore pe zi, timp suficient pentru ca organismul să se refacă. Stilul de viață haotic adaptat la cerințele secolului vitezei ne îmbolnăvește.

Consecințele unei nopți de dormite, ale unui program haotic de somn pot duce la agravarea stării generale de sănătate pornind de la simpla oboseală și culminând cu afecțiunile cardiovasculare.

5 lucruri pe care trebuie să le știi dacă nu dormi suficient:

1. Lipsa unui somn de calitate (cu lumina stinsă, telefonul ținut la distanță de pat și fără zgomote ambientale) duce la nervozitate în timpul zilei. Acumularea oboselii se traduce prin stări irascibile și agresivitate.

2. Somnul este esențial pentru menținerea greutății. Oboseala va încuraja consumarea unor produse nesănătoase la ore nepotrivite pentru digestie, în special seara și în special fast-food.

3. Lipsa odihnei este unul dintre factorii care contribuie din plin la instalarea bolilor de inimă.

CITESTE SI: Taie o lămâie în 4. Pune-o lângă pat, înainte de somn și vezi ce se întâmplă

Te culci mereu târziu? Află ce riști

4. Mai mult, dacă dormi puțin și nu ai un program de odihnă pe care să-l respecți întocmai (culcat la anumite ore, trezit la anumite ore) îți vei slăbi sistemul imunitar. Corpul nu va mai fi capabil să lupte împotriva virusurilor, infecțiilor, virozelor. Persoanele care nu se odihnesc suficient sunt mai predispuse la gripă și răceala.

5. Persoanele care nu se odihnesc suficient riscă să facă infarct cu până la 30% mai mult față de cei care au un stil de viață sănătos.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top