Connect with us

Revistateo.ro

5 lucruri pe care sa nu i le zici niciodata unui medic

Stil de viata

5 lucruri pe care sa nu i le zici niciodata unui medic

Vizita la medic poate fi una extrem de tensionata, mai ales atunci cand vrei un tratament cat mai repede si nu tii cont de complexitatea pe care o presupune diagnosticarea bolii tale sau chiar si etapele necesare pentru o consultatie de rutina.

Probabil ai o lista lunga de lucruri pentru care ai vrea sa mergi la medic. Nu intotdeauna felul in care te simti tu si autodiagnosticarea vor fi confirmate de specialist, si, tocmai de asta, trebuie sa tii cont de ce iti spune medicul. Iata mai jos cele 5 lucruri pe care trebuie sa nu i le spui unui medic, oricat de pregatit te-ai simti de o confruntare:

„Sunt sigur ca am aceasta boala…”

Sa stabilim ceva de la bun inceput: tu esti pacientul, iar el este medicul. Daca stii sa iti pui singur diagnosticul, inseamna ca te pricepi si la tratament. Ce rost mai are sa mergi la medic in acest context? Daca tu esti ferm convins ca ai o anumita afectiune, ingreunezi treaba doctorului.

Se poate evita chimioterapia dupa extirparea unei tumori canceroase? Raspunsul unui medic

Drama de neconceput. Ce au descoperit medicii in gatul acestui copil

„Sigur sunt asa din cauza stresului”

Revenim la discutia de mai sus. Stresul poate provoca, intr-adevar, o serie de boli, insa nu trebuie sa pierzi din vedere factorii genetici ai anumitor afectiuni pe care numai un medic ii poate depista.

„Imi pare rau ca v-ati irosit timpul”

Ei, zau? Nu de asta ai mers la medic? E treaba doctorului sa aiba grija de tine si nu e nimic in neregula daca pentru o consultatie a fost nevoie de mai mult timp fata de cel alocat pacientilor dinaintea ta. E foarte probabil sa mergi la doctor cu dureri in piept si sa iesi din cabinet cu o reteta pentru arsura la stomac.

„Cred ca ati vazut la tv…”

Nu tot ce apare la televizor este si adevarat. Un doctor stie cel mai bine daca simptomele pe care crezi ca le ai dupa ce ai vazut un documentar medical ti se potrivesc sau nu.

„Nu esti tu expertul?”

Medicii pot gresi, sunt si ei oameni. Exista afectiuni pentru care inca se fac cercetari. Nu te astepta ca medicul sa iti dea toate raspunsurile. Daca nu esti multumit de rezultate analizelor, le poti incerca la o alta clinica.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top