Connect with us

Revistateo.ro

5 lucruri importante despre Ziua Femeii

Stil de viata

5 lucruri importante de știut despre Ziua Femeii

5 lucruri importante de știut despre Ziua Femeii:

1. ZIUA FEMEII SE SĂRBĂTOREȘTE DIN ANTICHITATE
Ziua femeii este atât de veche cât e lumea. La grecii din Antichitate sărbătoarea se ținea tot primăvara, iar cea sărbătorită era Rhea, mama tuturor zeităților.

2. DUMINICA MAMEI
Prima mențiune oficială, scrisă, a sărbătorii femeii și implicit a mamei a fost în Anglia lui 1800. „Duminica mamei” se sărbătorea a patra duminică de la începerea Postului sărbătorii pascale.

CITEȘTE ȘI: TRUPA VUNK OFERĂ GRATIS ALBUME MUZICALE DE ZIUA FEMEII

3. ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII
Pe 28 februarie 1909, Partidul Socialist American declară Ziua Internațională a Femeii. Așadar, sărbătoarea a pornit din Statele Unite, după care a fost preluată apoi și de europeni, în anul 1910.

4. Prima zi internațională a femeii s-a ținut în Europa pe 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca și alte câteva țări. Data a fost aleasă de femeile germane în semn de respect de regele Prusiei, care la aceeași dată în 1848 vorbea despre introducerea votului pentru femei.

5. ȚĂRILE ÎN CARE SE SĂRBĂTOREȘTE ZIUA FEMEII SUNT:
Albania, Algeria, Angola, Armenia, Australia, Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodgia, Camerun, Chile, Columbia, Croatia, Cuba, Cipru, Danemarca, Eritreea, Finlanda, Georgia, Grecia, Guineea-Bissau, Islanda, India, Italia, Israel, Laos, Letonia, Kazahstan, Kosovo, Kirghizstan, Macedonia, Madagascar, Malta, Mexic, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Siria, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam și Zambia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top