Connect with us

Revistateo.ro

5 joburi care îţi pun în pericol fertilitatea

Stiri

5 joburi care îţi pun în pericol fertilitatea

5 joburi care îţi pun în pericol fertilitatea:

Farmacista – Culmea, dar femeile care lucrează în domeniul farmaceutic ajung să aibă probleme destul de mari legate de fertilitate. În acest sens, un studiu realizat acum ceva vreme în Danemarca arăta că farmacistele care lucrau cu antibiotice aveau şanse mai mici de a concepe un copil, în timp ce apariţia sarcinii era mai mare cu un an faţă de femeile care activau în alte domenii.

CITEŞTE ŞI: 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre OVARELE POLICHISTICE

Radiolog sau asistent medical. Din cauza expunerii la materialele folosite pentru sterilizarea instrumentelor, ori a expunerii repetate la radiaţii, oamenii din aceste domenii ajung să aibă de suferit de pe urma jobului lor. Radiaţiile folosite în spitale ajung să dăuneze calităţii spermei, dar şi a funcţiilor ovarelor, astfel că ambele sexe au de suferit de pe urma unor astfel de locuri de muncă.

Medic stomatolog. Întrucât lucrează cu diferite substanţe precum amalgamul de mercur, solvenţi sau dezinfectanţi utilizaţi în sterilizarea aparatelor medicale, doctorii din acest domeniu ajung să aibă probleme în a concepe un copil, spune un alt studiu din Finlanda. Mai mult, femeile care lucreză într-un astfel de mediu au şanse mai mari de a face un avort spontan decât colegele de la alte specializări.

Agent de poliţie rutieră. Statul cu orele în mijlocul intersecţiei înseamnă şi inhalarea unor substanţe nocive pentru organism. Monoxidul de carbon, hidrocarburile, ori oxizii de azot sunt doar câteva dintre substaţele care, odată intrate în corp, afectează fertilitatea.

Lucrător în fabrică. Vorbim în special despre cei care activează în industria textilă, chimică, sau în curăţătorii, unde angajaţii sunt expuşi zilnic la diferiţi compuşi toxici. Nu de puţine ori s-a întâmplat ca femeile de aici să se confrunte cu sarcini cu probleme, ori pierderea copilului, sau naşterea acestuia cu malformaţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top