Connect with us

Revistateo.ro

5 alimente care luptă cu durerea cauzată de artrită

Stiri

5 alimente care luptă cu durerea cauzată de artrită

Peştele gras. Somonul, sardinele, sau heringul ajută împotriva durerilor cauzate de artrită, întrucât sunt bogate în Omega 3, lucru ce va împiedica inflamarea ţesuturilor. Pe lângă aceasta, peştii mai graşi sunt bogaţi şi în vitamina D, iar asta va duce la prevenirea inflamării şi implicit a durerilor.

CITEŞTE ŞI: Ce trebuie să știi despre consumul de sucurile naturale dacă ai artrită

Ceaiul verde. Se pare că o serie de antioxidanţi din acest tip de ceai reduce durerea cauzată de artrită. În jur de 3-4 ceşcuţe pe zi sunt mai mult decât suficiente, însă doar dacă vorbim despre ceaiul autentic, nu cel decofeinizat, întrucât cel din urmă nu conţine o cantitate suficientă de nutrienţi.

Alimente bogate în vitamina C. În caz că nu ştiaţi, vitamina C duce la protejarea colagenului, un ingredient important al cartilajelor. O cercetare în domeniu a demonstrat că 1.500 miligrame de vitamina C scădeau cu 45% şansele pacienţilor de a face gută. Cu toate acestea, vitamina C nu este recomandată şi celor care suferă de osteoartrită, căci asta va duce la dureri mai mari în zona genunchilor.

Uleiul de măsline. Vorbim aici despre cel extravirgin, care conţine oleacantal, un antioxidant puternic, ce previne inflamarea ţesuturilor. Un studiu recent a arătat chiar că trei linguri de ulei de măsline este echivalentul a 10% dintr-o doză obişnuită de ibuprofen. Nu trebuie însă să exageraţi cu acest ulei, căci conţine multe calorii, motiv pentru care o lingură pe zi, de preferat în salate, este numai bun pentru o dietă care să prevină durerile cauzate de artrită.

Nucile braziliene. S-a demonstrat că acest tip de nuci conţine selenium în cantităţi destul de mari, iar un studiu recent a arătat că acest ingredient duce la scăderea riscului de a dezvolta o formă de artrită. se pare că nivelul scăzut de selenium este în strânsă legătură cu artrita reumatică, asta pentru că mineralul în cauză ajută antioxidanţii în lupta cu radicalii liberi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top