Connect with us

Revistateo.ro

4 pași pentru întărirea sistemului imunitar

Sanatate

4 pași pentru întărirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar este armata ta personală, care te păzește de bacterii, visusuri, ciuperci, infecții sau unele tipuri de cancer. Este datoria ta să te asiguri că ai grijă de el și că nu îl vei deteriora prin obiceiurile tale zilnice. Așa că iată 5 pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți întări sistemul imunitar!

1. Mănâncă echilibrat. Alimentația este extrem de importantă și în teorie cam știm ce avem nevoie. Dar când vine vorba de practică? Cu atât de multe opțiuni nesănătoase este ușor să te lași dus de val și să te îndepărtezi de o dietă echilibrată. În priumul rând, creșterea în greutate dăunează mult imunității tale. Așa că dieta ta trebuie să îți ofere numărul de calorii de care ai nevoie, nici mai mult nici mai puțin. Asigură-te că alimentația ta include produse care conțin vitamina C (fructe și legume), vitamina E( cereale integrale), zinc (fasole, curcan), bioflavanoide (fructe și legume), seleniu (cereale integrale, ton, ouă, orez brun) și acizi grași (nuci, somon, ton).

CITEȘTE ȘI: 5 BENEFICII ALE SEXULUI PENTRU SĂNĂTATEA TA

2. Antrenează-te zilnic. Studiile arată că mișcarea chiar întărește sistemul imunitar și îl ajută să funcționeze mult mai bine. Dacă nu ești o persoană îndrăgostită de sport (deși ar fi minunat să fii) încearcă măcar să faci în fiecare zi o plimbare de cel puțin 30 de minute sau să urci scările de căteva ori. Te vei simți instant mai bine, iar sistemul tău imunitar va căpăta rezistență.

3. Dormi suficient. Somnul adânc stimulează și energizează sistemul imunitar, în timp ce privarea de somn are efectul opus. Potrivit studiilor, efectele negative din urma lipsei de somn pot fi observate după doar câteva zile în car enu te-ai odihnit, iar sistemul tău imunitar este primul care are de suferit.

4. Gestionează stresul. Modul în care  alegi să reacționezi la stres poate avea un impact major asupra sistemului imunitar și al întregului organism. Stresul declanșează un sistem imunitar hiperactiv, care crește riscul de a dezvolta boli auto imune. Asigură-te că îți acorzi în fiecare zi câteva momente de relaxare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top