Connect with us

Revistateo.ro

dovleceii

Sanatate

4 motive pentru care dovleceii trebuie sa fie in alimentatia ta zilnica

Sunt foarte gustosi. Dar mai mult decat atat, dovleceii sunt extrem de sanatosi. Descopera de ce este bine sa mananci zilnic si ce combinatii poti face cu dovleceii.

Au putine calorii, reprezinta un fel de mancare usor si au tot aportul de vitamine si minerale de care ai nevoie vara. Dovleceii sunt o leguma usor de gatit si cu un gust placut, care este acceptat chiar si de copii. Ca sa nu ii prepari doar pane si ca sa eviti prajeala, incearca rondele de dovlecei pe gratar si serveste-i cu usturoi. Sau taie-i in jumatate, pe lung, curata miezul si transforma in barcute pe care le umpli cu carne tocata de pui condimentata. Tii la cuptor pana se gateste carnea si ii servesti cu iaurt. Sau prepara chiftelute de dovlecei sanatoase, ori consuma-i cruzi, taiati felii subtiri, in salate.

CITESTE SI: Dovlecei crocanti la cuptor

De ce sunt atat de benefici?

1. Dovleceii sunt foarte bogati in apa si fibre cu efect detoxifiant. Au un rol important in intarirea imunitatii, prin cantitatile mari de vitaminele B, a si K pe care le contin. De asemenea, dovleceii sunt bogati in fosfor, potasiu, magneziu, cupru, acid folic, fier, calciu si zinc.

2. Pentru ca sunt plini de substante antioxidante (observi ca aceste legume nu oxideaza asa de repede precum altele) au proprietati curative inedite: refac tesuturile articulare si au rol antiinflamator. Sunt benefici in cazuri de prostata si previn cancerul. De asemenea, daca ii consumi zilnic, reduc riscul de infarct si de accident vascular.

CITESTE SI: DIETETIC. Supa de dovlecei

3. Imbunatatesc memoria. Dovleceii, transformati in suc pe care sa il consumi intr-o cura de 10-12 zile au un efect anti-imbatranire, benefic mai ales la nivelul creierului.

4. Sunt aliatii sanatatii tenului. Cu cat consumi mai multi, cu atat descoperi ca redau vitalitatea pielii. Ii poti folosi si extern: da-i pe razatoare si aplica-i pe fata, precum o masca.

Sursa foto: healtheatingfood.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top