Connect with us

Revistateo.ro

4 mituri ale gingiilor, demontate pentru totdeauna

Stiri

4 mituri ale gingiilor, demontate pentru totdeauna

Nu e nimic grav dacă sângerează. Mulţi pun inflamarea sau sângerarea gingiilor pe seama periajului excesiv al dinţilor. Cu toate acestea, astfel de semne pot da de gol apariţia unor boli parodontale. Astfel, dacă ai progleme de acest gen atunci când te speli pe dinţi sau cânt foloseşti aţa dentară, este cazul să te programezi la un stomatolog.

Un dinte căzut pe fondul unor probleme gingivale este o cauză pierdută. Să nu uităm că problemele gingivale sunt un factor important în căderea dinţilor. Însă, după un tratament corespunzător şi o vindecare pe măsură, implanturile pot înlocui foarte uşor dantura pierdută, această procedură având o rată de succes de 98%.

CITEŞTE ŞI: 3 motive pentru care dinţii tăi urăsc vara

Gingiile se îmbolnăvesc din cauza igienei orale necorespunzătoare. Într-adevăr, bacteriile duc la multe boli ale gingiilor, însă şi fumatul, moştenirea genetică, sarcina, sau diverse medicamente duc la slăbire sistemului imunitar şi implicit la afectarea sănătăţii gingiilor.

Trebuie să foloseşti aţa dentară zilnic. Cea ma bună îngrijire a dinţilor o faci tu, în fiecare zi, prevenind astfel apariţia problemelor stomatologice. Chiar dacă un specialist poate îndepărta placa bacteriană şi tartrul din jurul gingiilor, folosirea zilnică a aţei dentare, pe lângă un periaj corespunzător, te poate scăpa de o cheltuială în plus şi poţi preveni apariţia bolilor parodontale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top