Connect with us

Revistateo.ro

Ce boli ascund sangerarile gingivale

Sanatate

Ce boli ascund sangerarile gingivale

Sangerarile gingivale semnaleaza o serie de probleme de sanatate diferite de bolile dentare. Daca gingiile tale sangereaza chiar daca folosesti o pasta de dinti adecvata, care contine sare, trebuie sa mergi la medic. Iti spunem ce boli ascund aceste sangerari.

Ce boli ascund sangerarile gingivale

1. Dereglari hormonale

Dereglarile hormonale pot duce la o serie de boli, printre care diferite tipuri de cancer. Cel mai frecvent in randul femeilor este cel la san. Anumite modificari hormonale ce apar in timpul sarcinii sau la pubertate pot provoca sangerari gingivale.

2. Boli autoimune

Printre cauzele acestor sangerari se numara bolile sistemice cum ar fi deficienta de vitamina K, bolile autoimune, dar si anumite medicamente luate fara avizul medical.

3. Bolile cardiovasculare/ boli ale sangelui

Modificarile chimice survenite in sange provoaca afectiuni serioase. De asemenea, persoanele hipertensive pot sangera mult din cauza presiunii foarte mare si a ritmul anormal al pulsului.

4. Probleme hepatice

Daca sangerarea gingivala nu este cauzata de problemele dentare, trebuie sa consulti un medic specializat in afectiuni renale si hepatice. Daca la hemoleucograma se constata modificari, medicul va va recomanda sa va faceti si un frotiu de sange periferic, adica o intepatura in deget pentru a analiza structura sangelui.

5. Parodontoza

Caderea dintilor este anuntata de sangerarile gingivale abundente. Gingiile se inflameaza si provoaca dureri bucale ingrozitoare. Parodontoza apare mai ales din cauza unei igiene orale proaste, dar pot fi inclusi si factori genetici, desi nu este o boala care sa se mosteneasca atat de usor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top