Connect with us

Revistateo.ro

4 cauze ale cancerului la care nu te-ai fi gândit

Sanatate

4 cauze ale cancerului la care nu te-ai fi gândit

Cancerul este cauzat de schimbăr în ADN-ul celulelor. În timp ce unele transformări pot fi moștenite de la părinți sub forma unor defecte genetice, altele pot fi cauzate de factorii de mediu. Substanțele, acțiunile și situațiile care pot duce la apariția cancerului se numesc agenți cancerigeni. Unii dintre acești agenți nu afectează ADN-ul celulelor, însă pot provoca apariția cancerului printr-o divizie mutl ami rapidă a celulelor decât în mod normal.

CITEȘTE ȘI: PLANTA CARE DISTRUGE 98% DIN CELULELE CANCEROASE

1. Un studiu recent arată că stilul de viață din adolescență poate influența starea de sănătate de mai târziu. Astfel cercetătorii au descoperit că persoanele care au suferit de obezitate în adolescență au șanse foarte mari să se îmbolnăvească ce cancer esofagian sau gastric.

2. Alcool este listat ca fiind pe locul 1 în topul băuturilor care provoacă cancer. Studiile arată că persoanele care consumă alcool peste măsură în mod regulat au șanse mari să se îmbolnăvească de cancer de colon, cancer de ficat, cancer la sân sau cancer esofagian.

3. Nu te-ai fi gândit niciodată că te-ai putea expune la riscul de a te îmbolnăvi de cancer dacă mănânci prea multp carne preparată la grătar. Un studiu efectuat în anul 1999 de Institutul National de Cancer din Statele Unite dovedește că un consum ridicat de carne roșie la grătar este asociat cu apariția cancerului de colon și a cancerului de protată.

4. Până acum toată lumea știe că solarul și razele UV te predispun la apariția cancerului. Te-ai gândit însă că și cremele pentru protecție solară te pot afecta în acest sens? Un studiu efectuat la Unniversitatea de Știință și Tehnologie din Missouri arată că oxidul de zinc, ingredientul activ din majoritatea cremelor cu SPF, atunci când este expus la soare, declanșează o reacție chimică care ar putea elibera molecule instabile cu un rol major în degradarea ADN-ului celulelor.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top