Connect with us

Revistateo.ro

4 boli pe care le poţi trata cu BANANE

Stiri

4 boli pe care le poţi trata cu BANANE

Luptă împotriva constipaţiei. Bananele conţin, printre altele, pectină, o substanţă răspunzătoare de digestie şi detoxfierea organismului, acestea acţionând la fel ca un probiotic, ajutând astfel în combaterea constipaţiei.

CITEŞTE ŞI: Vezi ce pățești dacă mănânci banane cu coajă neagră

Tratează sindromul premenstrual. Femeile ştiu foarte bine ce senzaţii neplăcute au înainte de menstruaţie. Dacă vreţi să treceţi peste acea perioadă cu bine este indicat să consumaţi banane, întrucât conţin vitamina B6 şi vor ajuta ca nivelul de zahăr să se menţină în limite normale. Mai mult, ultimile studii au arătat că aceste fructe, bogate în vitamina B, ajung să calmeze simptomele nu tocmai plăcute ale acestui sindrom.

Aliment anti-stres. Din cauza stresului, nivelul de potasiu din organism scade, astfel ca este nevoie să consumi banane cât mai des. Pe lângă faptul că potasiul conţinut de acestea vor regla bătăile inimii, aceasta substanţă este răspunzătoare şi de retenţia optimă a apei în organism.

Ajută la scăderea tensiunii. Tensiunea arterială tinde să crească atunci când alimentaţia noastră este bogată în sare, dar deficitară când vine vorba de potasiu. O banană pe zi este tot ce ai nevoie pentru a menţine tensiunea arterială în condiţii optime.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top