Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

4 alimente care te ajuta sa te lasi de fumat. Cel de-al doilea e dulce si gustos!

Fumatul este un pericol real pentru sanatate. Dependenta de fumat cauzeaza o serie de probleme tuturor organelor, avertizeaza medicii.

Multi oameni vor sa se lase de fumat, insa nu au suficienta vointa pentru a face pasul urmator. Cele 4 alimente din lista de mai jos va pot ajuta in acest sens, daca va confruntati cu aceasta problema.

Inainte de toate, e bine de mentionat cat rau ii face fumatul organismului nostru: afecteaza pielea si dintii, pancreasul, provoaca boli pulmonare, creste riscul de osteoporoza, cauzeaza boli ale sistemului nervos, ale sistemului circulator, boli de stomac, ale uterului si ovarelor si boli ale testiculelor.

4 alimente cu care te poti lasa de fumat:

1. OVAZ

Multe persoane nu se pot trezi fara sa fumeze o tigara la cafeaua de dimineata. Acesta este un crez fals cu care a fost inoculat creierul.

Fulgii de ovaz sunt dusmani declarati ai nicotinei datorita continutului ridicat de fibre care curata arterele si combat o serie de afectiuni, inclusiv pe cele cauzate de tigari.

2. PORTOCALE

Portocalele sunt delicioase! Te poti lasa de fumat daca mananci des aceste fructe.

Bogate in vitamina C, cu un continut ridicat de apa (deci hidrateaza organismul), portocalele ofera suficient lichid organismului nostru hranind celulele si evitand crizele de nervi cauzate de dependenta de fumul de tigara. De asemenea, portocalele combat insomnia cauzata de fumatul excesiv.

3. OREZ

Bobul de orez contine fosfor, element chimic care are un efect benefic asupra sistemului nervos central. O portie de orez fiert la micul dejun te ajuta sa depasesti crizele de dependenta de tutun.

4. PASTE FAINOASE

O dieta bogata in paste fainoase si cereale integrale revitalizeaza organismul in fata inamicilor introdusi de tutun in plamani.

Sursa foto: Shutterstock

CITESTE SI: INCREDIBIL: Cum te poti lasa de fumat cu TUTUN

Este una dintre cele mai inedite metode de a te lasa de fumat! Afla cum scapi de tigari cu ajutorul tutunului. Vezi care este tipul de tutun care iti curata plamanii.

O planta originara din Statele Unite este folosita de sute de ani pentru a trata afectiunile respiratorii si, printre altele, ajuta la lasatul de fumat. Cunoscuta sub numele de tutun indian, lobelia nu trebuie consumata mai mult de 20 de grame pe zi deoarece poate deveni toxica!

Frunzele de lobelia au un efect miraculos asupra creierului uman, calmand nervii instantaneu. De asemenea, planta este recunoscuta si datorita interventiei sale la nivel muscular, relaxand corpul in pragul unei stari de anxietate.

Tutunul indian inhiba dorinta de nicotina. Poate fi consumat foarte usor: Se lasa iau aproximativ 20 de grame de planta uscata peste care se toarna o cana de apa fierbinte si se lasa la infuzat 15 minute.

Acest remediu NU este recomandat de mai multe ori pe zi deoarece poate avea efecte nocive. O singura data, dimineata, este suficient pentru a-si face efectul.

Tutunul indian este bun si pentru astmatici: 4 frunze de lobelia in 50 ml de otet de zmeura fac adevarate minuni pentru persoanele cu probleme respiratorii.

Daca va confruntati cu crize de astm, consumati aceasta combinatie la fiecare 10 minute, pana cand remarcati incetarea crizei.

fumat - 07092015-3

Acest articol este scris cu scop informativ si nu inlocuieste vizita la medic! Daca nu te poti lasa de fumat, consulta un specialist.

Sursa foto: bridgewaybh.com, pt.wikipedia.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top