Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

3 povesti de succes ale unor paciente care au scapat de obezitate

Obezitatea, boala a secolului, este un subiect care a fost dezbatut in numeroase randuri, atat in publicatiile de specialitate, cat si la noi pe site. Pe langa dezavantajul estetic, obezitatea este cea care cauzeaza numeroase alte probleme, in principal diabet zaharat de tip 2. Vestea buna este ca, odata tratata obezitatea, diabetul poate fi remis, ba chiar vindecat.

In continuare, iata 3 povesti de succes ale unor paciente operate de Ponderas Academic Hospital, care si-au luat viata in maini si au apelat la chirurgia bariatrica, acest tratament impotriva obezitatii si a diabetului zaharat.

Mariana, 50 ani
„Am ales sa fac aceasta interventie pentru ca aveam diabetul la 280-290, sub medicatie. Dupa 5 luni de la interventia chirurgicala, aveam 80-90 analiza de sange! Am scapat de diabet!

Echipa a fost condusa de domnul Prof dr. Catalin Copaescu, fondatorul chirurgiei bariatrice laparoscopice in Romania, iar intregul personal medical mi-a putut raspunde la orice intrebare pe care am avut-o si cu care am comunicat foarte bine. Imi doresc ca toti oamenii care au probleme de sanatate sa se trateze!”

Floarea, 60 ani
„Timp de 10 ani, m-am trezit in fiecare dimineata cu gandul sa nu uit acasa insulina. Aveam diabet zaharat de tip 2, insulinodependent. Trebuia sa iau zilnic intre 2 si 4 doze. Toata lumea imi spunea ca nu voi scapa de insulina odata ce am inceput. Mi se spunea ca diabetul nu poate fi tratat. Dar acum, de mai bine de 2 ani, am scapat definitiv de insulina. Diabetul a fost complet remis dupa operatia bariatrica de la Centrul Ponderas si ii multumesc din suflet doctorului Copaescu. Mi-a schimbat viata complet!”

Carmen, 48 ani
„Doctorului meu diabetolog nu i-a venit sa creada ca aceasta operatie de micsorare de stomac poate vindeca diabetul, care era instalat de 5 ani in cazul meu. Iar acum, dupa 5 ani de la operatie, marturisesc ca sunt extrem de fericita ca am scapat de toate complicatiile obezitatii si ca de la 111 kg reusesc sa ma mentin la 64 de kg!

Am ajuns sa fac diabet dupa 17 ani in care am ignorat boala obezitatii. Nu ma deranja ca sunt grasa si probabil ca sunt si altii care gandesc asa, dar la varsta de 38 de ani, au inceput sa apara complicatiile acestei boli, inclusiv riscul de a face accident vascular!

De aceea, ma bucur din tot sufletul ca operatia de micsorare de stomac poate face asemenea minuni: sa te scape de diabet si sa-ti readuca sanatatea.”

Bariatrie.ro adreseaza toate aceste probleme cauzate de kilogramele in plus si explica solutiile chirurgicale propuse de bariatrie. Portalul a fost creat din dorința de a împrieteni sistemul chirurgical bariatric cu cei aflați în nevoia de a scapa de obezitate, dar si de toate celelalte probleme medicale declansate de obezitate, precum infertilitatea, diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arterial, durerile articulare si multe altele. Tot aici, puteti citi si alte povesti ale pacientilor care au ales sa isi schimbe viata si sa isi imbunatateasca sanatatea cu ajutorul bariatriei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top