Connect with us

Revistateo.ro

plante

Naturiste

3 plante care fac minuni pentru ficatul tau

Combate afectiunile ficatului cu 3 plante miraculoase. Descopera ce poti sa tratezi si cum poti preveni bolile de ficat cu aceste plante.

Ficatul este un organ extrem de important pentru buna functionare a organismului, pentru ca are rolul de a-l detoxifia, de a neutraliza toxinele si de metaboliza substantele nutritive. Practic, proasta functionare a ficatului este o povara pentru intregul corp. De aceea, trebuie sa te protejezi de boli hepatice. Alege 3 plante care au grija de ficatul tau.

CITESTE SI: Află dacă ai ficatul bolnav

1. Anghinare

Aceste plante sunt benefice pentru facilitarea digestiei, pentru ca ajuta eliminarea sucurilor biliare. Este un bun diuretic si contribuie la regenerarea celulelor ficatului. De asemenea, anghinarele reduc colesterolul.

Consuma-le sub forma de ceai: o cana inainte de micul dejun si o cana inainte de masa de pranz sau cina. De asemenea, poti consuma aceste plante sub forma de tinctura (20 de picaturi de 3 ori pe zi) sau comprimate cu extract de anghinare.

2. Papadie

Este una dintre cele mai recomandate plante pentru sanatatea ficatului. Se consuma atat frunzele, cat si tulpina si radacina. Elimina toxinele din sange si este un excelent diuretic, caci ajuta la eliminarea excesului de apa din organism.

Se consuma 3 cani cu ceai de papadie pe zi, ori sub forma de tinctura (20 de picaturi de 3 ori pe zi) sau capsule cu extras de papadie.

CITESTE SI: Rădăcina incredibilă care tratează bolile de ficat

3. Rozmarin

Este una dintre acele plante aromatice savuroase si sanatoase. Rozmarinul simuleaza secretia bilei si usureaza digestia. Rozmarinul are actiune de antiinflamator hepatic.

Il poti consuma sub forma de infuzie, pe care sa o bei de doua ori pe zi sau tinctura: 1 lingurita se dilueaza in 100 ml de apa pe care sa o bei de 4 ori pe zi.

Sursa foto: healam.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top