Connect with us

Revistateo.ro

3 motive pentru care dinţii tăi urăsc vara

Stiri

3 motive pentru care dinţii tăi urăsc vara

Cu toţii aşteptăm sosirea verii, dar mai ales a concediului. Înainte de a ne face bagajele şi de a porni spre mare, este indicat să trecem şi pe la medicul stomatolog, pentru a vedea dacă dantura ne va da bătăi de cap în sezonul estival, ori ne va lăsa să ne bucurăm liniştiţi de soare. Iată, aşadar, trei motive pentru care dinţii urăsc temperaturile ridicate.

CITEŞTE ŞI: Cea mai simplă rețetă de albire a dinților

1. Îngheţata. Cel mai căutat aliment pe timpul verii este îngheţata, care de altfel ne cauzează şi cele mai mari probleme la nivelul dinţilor. Pe lângă faptul că ne poate provoca dureri dentare de mare intensitate, mai ales dacă avem carii sau un smalţ slăbit, extremele de temperatură din cavitatea bucală ne poate afecta şi rezistenţa dinţilor.

2. Băuturile reci. Pe timpul verii, ajungem să consumăm băuturile tot mai reci, lucru care ne afectează foarte mult dinţii. Chiar şi freshurile sau cocktailurile de fructe ne pot strica dantura din cauza cuburilor de gheaţă, ori a colorantului prezent în acestea, indiferent că vorbim de unul natural sau artificial. Băuturile reci, servite cu gheaţă sunt un factor important ce determină apariţia durerilor dentare pe timpul verii, însă acest lucru poate fi diminuat dacă evităm contactul direct cu dinţii prin folosirea unui pai. Acest lucru este valabil şi în cazul băuturilor carbogazoase, evitând astfel deminerizarea smalţului.

3. Aerul condiţionat. O altă cauză a durerilor dentare din timpul verii este şi aparatul de aer condiţionat, care poate genera nevralgii severe, mai ales dacă nu utilizăm un antiinflamator în momentul în care e confruntăm cu astfel de dureri. Să nu uităm că aceste dispozitive nu ar trebui să degaje o temperatură prea scăzută faţă de exterior, întrucât variaţia dintre interiorul şi exteriorul locuinţei ne poate afecta serios sănătatea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top