Connect with us

Revistateo.ro

3 metode uşoare de albire a dinţilor

Ingrijirea dintilor

3 metode uşoare de albire a dinţilor

O albire a dinţilor eficientă poate fi realizată de fiecare dintre noi fără costuri uriaşe şi vizite dese la stomatolog.  Toate însă, presupun ca celelalte probleme dentare să fie rezolvate în prealabil.

CITEŞTE ŞI: TOP 5 ALIMENTE CARE ÎŢI ALBESC DINŢII

1. O primă bună metodă de a avea dinţii mai albi, mereu la îndemâna oricui, este reprezentată de evitarea alimentelor sau băuturilor care colorează dinţii. Ceaiul negru, cafeaua, vinul roşu, sunt doar câteva din cele mai importante băuturi cu acţiune de colorare accentuată a danturii. De asemenea eliminarea fumatului va conduce la păstrarea albului natural al dinţilor.

2. Una din metodele foarte frecvent folosite de albire a dinţilor, care de altfel este şi la îndemâna oricui, este prin alimentaţie. Anumite alimente au proprietatea de albire a dinţilor într-o oarecare măsură, astfel, alimente de genul merelor, morcovilor au proprietăţi abrazive asupra dinţilor, curăţând uşor suprafaţa acestora, citricele lustruiesc dinţii, iar lactatele, prin conţinutul lor de proteine şi acid lactic, protejează împotriva cariilor.

3.  Periajul dinţilor cu paste de dinţi cu efect de albire reprezintă o altă variantă pentru a avea dinţii mai albi. Acestea ajuta la albirea dintilor pe toate suprafetele vizibile, creand un efect tridimensional de albire, fara a afecta smaltul. Tehnica de periaj este de asemenea importantă pentru îndepărtarea depozitelor de pe suprafaţa dentară. În prezent, există o multitudine de paste de dinţi cu efect de albire, având ca substanţă activă peroxidul, sub formă de particule fine. Rezultatele sunt vizibile într-un timp relativ scurt, iar costurile sunt reduse.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top