Connect with us

Revistateo.ro

10 sfaturi să economisești și să mănânci sănătos în același timp

Stil de viata

10 sfaturi să economisești și să mănânci sănătos în același timp

Iată 10 sfaturi să economisești și să mănânci sănătos în același timp:

1. PLANIFICAREA DE ACASĂ
Fă-ți o listă cu cel puțin 5 produse alimentare ESENȚIALE înainte de a merge la cumpărături și nu te lua dusă de valul ”reducerilor” cu care te păcălesc supermarketurile imediat ce ai intrat înăuntru.

2. FOLOSEȘTI CARDUL DE FIDELITATE
Nu e nicio rușine să îți folosești cardul de fidelitate atunci când mergi într-un magazin, mai ales dacă realitatea ta financiară nu este tocmai roz.

CITEȘTE ȘI: TRENDURILE CULINARE DIN 2015

3. CUMPĂRĂ ALIMENTE DE SEZON DE LA ȚĂRANII DIN PIAȚĂ
Alimentele de sezon sunt ceva mai scumpe în hypermarketuri decât în piață. Alege câteva alimente de sezon pe care le poți folosi de mai multe ori în diferite feluri de mâncare, de la băbuțele din piață.

4. SEMIPREPARATE
Dacă nu vrei să dai bani pe mazăre, morcovi, gulie, pătrunjel și alte legume sau fructe, optează pentru varianta semipreparatelor care să le includă pe toate. Le vei găsi sub formă congelată în orice magazin.

5. GĂTEȘTE
Mâncarea de la restaurant este mai scumpă decât cea pe care o faci în bucătăria ta. Renunță la 3 mese la restaurant pe săptămână și fă-ți singură mâncarea.

6. CAUTĂ ALIMENTE NUTRITIVE
Lintea, fasolea, conopida, salată verde – toate aceste alimente sunt destul de ieftine în orice perioadă a anului și sunt bogate în vitamine și nutrienți.

7. NU ARUNCA MÂNCAREA LA GUNOI
Nu îți pune în farfurie mai mult decât ”poți duce”. 50% din mâncarea pe care o gătești sau o cumperi ajunge la gunoi, ba pentru că se strică ba pentru că nu îți mai place a doua zi.

8. PRECAUȚIE
Asigură-te că păstrezi bine alimentele în frigider. Respectă condițiile fiecărui aliment, nu lăsa untul la temperaturi calde și nici roșiile aproape de congelator.

9. RENUNȚĂ LA BĂUTURI CARBOGAZOASE
Nu doar că sunt scumpe dar sunt și nefaste pentru organsimul tău. O celebră marcă de suc de culoare neagră este recunoscută pentru că subțiază dinții cu trecerea timpului, ducându-i la dispariție definitivă.

10. NU REFUZA INVITAȚIILE LA CINĂ
Atunci când vrei să economisești banii pe mâncare poți accepta oricând invitația unei prietene, a mamei tale sau a soacrei la cină. Nu te costă nimic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top