Connect with us

Revistateo.ro

Prelungeste viata masinii de spalat rufe

Stiri

10 sfaturi care iti prelungesc durata de viata a masinii de spalat rufe

Am declarat deja ca masina de spalat rufe automata este una din cele mai bune inventii si pe zi ce trece aceasta devine tot mai „destepta” si mai capabila sa ne ofere servicii exceptionale. Durata de viata a unei masini de spalat rufe este de 10 ani sau dublul  anilor garantati de producator, insa pentru ca aceasta sa reziste trebuie sa stii cateva trucuri care vor face ca masina ta de spalat rufe automata sa nu se defecteze si sa functioneze la parametrii normali.

Intr-un articol precedent va povesteam cum puteti scapa de calcarul din masina si de mirosurile neplacute si va ofeream cateva sfaturi de intretinere, acum este randul sa va spunem ca un studiu recent arata ca defectiunile de service din ultimii 5 ani sunt in proportie de 80% cauzate de o folosire necorespunzatoare a acesteia.

Fiecare masina de spalat rufe automata are o capacitate de incarcare pe care multi dintre noi o interpretam gresit. Luam ca exemplu o masina standard care are o capacitate de 5kg de rufe uscate, insa trebuie sa stiti ca pot fi puse 5 kilograme de rufe NUMAI in ciclul de spalare normal, nu delicat.

Fiecare program de spalare poate avea un ciclu de incarcare diferit, deobicei mai mic. Daca spalati blugi, nu incarcati masina cu 5kg, cel mult 3 perechi sunt suficiente. Datorita texturii din care sunt facuti acestia sunt greu de manevrat si punand mai mult de trei perechi in masina suprasolicitati echipamentele care in timp se pot distruge.

In continuare va dezvoltam pe puncte X sfaturi care va ajuta sa prelungiti viata masinii de spalat.

SFATURI PENTRU PRELUNGIREA DURATEI DE VIATA A MASINII DE SPALAT RUFE AUTOMATE

– Indiferent de ciclul de spalare ales nu combinati mai multe tipuri de materiale sau haine. De exemplu: daca alegeti sa spalati tricouri, incercati sa nu puneti si pantaloni sau prosoape, chiar daca sunt de aceeasi culoare.

– Cand spalati lenjerii de pat nu este recomandat sa introduceti in cuva mai mult de un set. Acestea trebuie sa aiba naturii inchisi. Daca plicul care inveleste plapuma / patura este cu spartura trebuie spalat separat. Altfel cearceafurile si fetele de perna vor intra in acesta si in masina se va crea o bila care distruge echipamentele acesteia.

– Pentru a evita colorarea rufelor incercati ca in cuva sa intre doar haine de culori similiare. Spalarea rufelor colorate nu inseamna ca puteti adauga toate culorile simultan, riscati ca cele deschise sa se pateze cu o alta culoare de la rufele a caror vopsea se scurge.

– Nu uitati sa controlati hainele inainte de a fi introduse in masina. Deseori sunt uitate in buzunare servetele, chei, cuie, bani sau orice alte obiecte care daca ajung in pompa masinii aceasta se strica.

– Cel mai important sfat este ca hainele in cuva sa fie impaturite si nu aruncate pur si simplu, procedand asa ajutati masina sa echilibreze corect hainele.

– Nu uitati sa curatati sertarul de detergent si zona de alimentare cu apa saptamanal.

– Folositi, daca va permiteti, produse speciale impotriva calcarului.

– Nu spalati tesaturi care lasa multe scame sau se descos usor.

– Nu spalati covorase, incaltaminte, paturi daca masina NU are un program special pentru acestea.

– Curatati rapid masina de orice urme de hartie, carton imediat dupa terminarea ciclului.

– Supravegheati in mod constant daca evacuarea apei se face la paramentrii normali, o evacuare lenta poate da semne ca pompa masinii este infundata si este recomandati sa chemati serviceul.

Speram ca sfaturile noastre va ajuta, daca stiti si voi alte secrete lasati-le va rugam in comentarii.

2 Comments

2 Comments

  1. rodica

    2015-03-31T18:12:01+03:00 at 2015-03-31T18:12:01+03:00

    Este bine ca o data pe an sa introduceti 1 litru de otet alimentar si porniti masina fara haine. Se curata toata mizeria .

  2. violeta luca arnold

    2015-03-31T22:10:42+03:00 at 2015-03-31T22:10:42+03:00

    Eu pun 2 litri şi la interval de 3 luni….

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top