Connect with us

Revistateo.ro

10 lucruri care te împiedică să slăbești

Stiri

10 lucruri care te împiedică să slăbești

Să scazi în greutate nu este un lucru deloc ușor. Simți că ai depus toate eforturile și totuși nu vezi rezultatele? Iată câteva lucruri care te împiedică să slăbești, deși tu consideri că faci tot ce este necesar!

1. Faci abuz când vine vorba de alimentele sănătoase. Paste din grâu integral, nuci, avocado, uleiuri, ciocolată neagră – toate acestea aduc beneficii sănătății tale și te ajută într-o alimentație echilibrată. Asta nu înseamnă că nu au calorii și că nu te afectează dacă le consumi în exces. Trebuie să fii atent la cât mănânci, chiar dacă este vorba despre alimente sănătoase. De exemplu, avocado este un fruct care îți aduce numeroase beneficIi și este foarte popular și recomandat, însă un singur fruct are aproximativ 200 de calorii. Știai asta?

CITEȘTE ȘI: 3 SOLUȚII CA SĂ ÎȚI ȚII COLESTEROLUL SUB CONTROL

2. Sari peste micul dejun. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. DA! Nu este o glumă. Un mic dejun sănătos îți poate oferi energie pentru întreaga zi și demarează metabolismul. Dacă nu iei micul dejun, ești mai predispus la a ciuguli tot felul de gustări toată ziua.

3. Nu îți măsori porțiile. Știai că o bucată de friptură servită la prânz ar trebui să nu fie mai mare decât palma? Garnitura trebuie să fie cam cât încape în podul palmei, iar desertul cât pumnul. Renunță la ce ai în farfurie atunci când este momentul potrivit. Învață să te oprești atunci când ești sătul.

4. Nu dormi suficient. Dacă nu dormi suficient sau nu dormi bine, s-ar putea să vezi consecințele în lupta cu kilogramele. Ai nevoie de energie pentru a ține pasul cu antrenamentele pe care le faci. Pe lângă asta, un somn bun poate ajuta organismul să controleze apetitul.

5. Antrenamentele tale sunt numai de tip cardio. Dacă ești una dintre persoanele care merge la sală ca să stea o oră pe banda de alergare, atunci sari peste niște piese importante din puzzle-ul care se numește fitness. Antrenamentul cu greutăți crește masa musculară și rata metabolismului și trebuie să fie o parte din rutina ta. Dacă vei combina cardio cu antrenamentul cu greutăți, fii sigur că vei arde calorii mult timp după ce ai plecat din sala de sport.

6. Nu consumi anumite grupuri de alimente. Renunțarea la anumite grupuri de alimente poate să-ți aducă mari deficiențe nutriționale. Dietele care te privează, spre exemplu, de carbohidrați, nu fac altceva decât să te provoace să te gândești toată ziua la o porție de paste. Încearcă să îți controlezi porțiile și să găsești variante de mijloc, cum ar fi pastele integrale. Corpul tău are nevoie și de carbohidrați și de grăsimi și de zahăr. Totul stă în controlul porțiilor! Nu te mai priva de anumite alimente, învață să adopți o dietă echilibrată.

7. Nu bei apă. Hidratarea este foarte importantă. Studiile arată că apa rece îmbunătățește metabolismul și descurajează poftele pentru suc și alte băuturi dulci.

8. Faci antrenamente pe stomacul gol. Da, o mare greșeală. Când faci antrenamente pe stomacul gol nu ai destulă energie pentru a executa un atrenament corect, iar studiile arată că în acest caz caloriile arse provin de la mușchi și nu din grăsime. Alimentația înainte de sport te ajută să ai randament și să duci antrenamentul până la final.

9. Partenerul tău nu adoptă un stil de viață similar. Asta nu contează! Determinarea ta nu trebuie să fie furată de stilul de viață al altcuiva. Încearcă să îi oferi argumente pro stil de viață sănătos, iar dacă acest lucru nu este pentru el, nicio problemă. Găsiți o cale de mijloc, astfel încât să te poți bucura și tu din când în când de mici escapade. Nu uita! O masă nesănătoasă nu te va îngrășa la loc și una extrem de sănătoasă nu te va slăbi instant! Totul stă în echilibru!

10. Iei totul ca pe o perioadă de timp în care trebuie să slăbești. Te forțezi, îți împingi limitele la maxim, faci multe compromisuri și când simți că ai scăpat de câteva kilograme dai năvală la cofetărie. Asta este greșeala cel mai des întâlnită. Când ai decis că trebuie să scapi de kilogramele în plus, ai luat o decizie pe viață, ai adoptat un stil de viață echilibrat, care îți permite și mici escapade din când în când. Nu este o perioadă în care dai tot ce poți și apoi te întorci la vechile obiceiuri. Așa nu vei face decât să te învărți într-un cerc vicios care te va termina psihic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top