Connect with us

Revistateo.ro

1 Mai. Atenţie la apa şi nisipul de la mare

Stiri

1 Mai. Atenţie la apa şi nisipul de la mare

Chiar dacă am trecut la temperaturi mai ridicate, medicii ne avertizează că încă nu este vremea de făcut baie în apa mării. În ciuda faptului că pe 1 Mai se deschide oficial sezonul estival, vremea de afară nu este tocmai potrivită pentru a purta haine subţiri, iar statul îndelungat pe nisipul rece, ori cu picioarele în apă ne pot cauza dureri de spate.

CITEŞTE ŞI: Uite ce te aşteaptă pe litoral de 1 Mai
„Multe din afecţiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzaţia de rece şi, cum marea este mult sub temperatura de vară în această perioadă, o joacă la mal, în picioarele goale, sau, mai rău, o baie în toată regula pot agrava problemele de sănătate”, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Ion Manea.

Conform atenţionărilor specialiştilor, cei care ştiu că suferă în general de dureri musculare ori probleme ale articulaţiilor este indicat să evite perioadele mari de timp petrecute pe malul mării, în picioarele gale, căc nisipul sau apa nu au avut timp să se încălzească. Cele mai predispuse la durerile de spate sunt femeile, astfel că este indicat ca acestea să poarte haine care să le acopere spatele.

„Toate concertele din această perioadă au loc în aer liber şi, cum serile sunt încă foarte răcoroase, obiceiul de a purta bluze scurte sau foarte subţiri nu va face decât să accentueze bolile coloanei”, a precizat medicul.

În prezent, conform statisticilor, aproape 85% dintre români suferă de probleme ale spatelui, cei mai mulţi dintre ei fiin tineri până în 35 de ani, adică fix cei care se îndreaptă către mare pentru a sărbători ziua de 1 Mai.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top