Connect with us

Revistateo.ro

Ziua Universală a IEI - pe TEO SHOP ai 10% reducere la orice model de ie

Stiri

Ziua Universală a IEI – pe TEO SHOP ai 10% reducere la orice model de ie

Ziua universală a iei este sărbătorită anul acesta în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea Sănzienelor.

CITEȘTE ȘI: CĂMAȘA DE PE MINE

De-a lungul timpului iile au căpătat un sens mult mai profund decât cel al unui simplu articol vestimentar, purtat de femeile românce încă din cele mai vechi timpuri. Ia este o cămașă ușoară, croită în forma unei cruci, dintr-o singură bucată de pânză de cânepă sau de in. Ulterior ea a fost confecționată și din bumbac sau chiar mătase. Ia are o deschizătură în partea de sus și este împodobită cu mărgele  și broderii care o înfrumusețează, iar tradiția spune că fiecare femeie își cosea ia într-o mare taină pentru ca modelul său să fie unic. Tot tradiția spune că femeile considerau că aceste țesături și broderii de pe ie aduc noroc și le protejează de duhurile rele.

Cămașa scurtă până în talie cu mâneci încrețite la încheieturi și șnur la gât este și astăzi extrem de apreciată, purtată chiar și de celebritățile de peste hotare. Bluza tradițională românească a inspirat de-a lungul timpului mari creatori de modă precum Yves Saint Laurent, Tom Ford, Jean Paul Gaultier, Oscar de la Renta sau Anna Sui. Astfel tradiția românească a căpătat o nouă valoare, odată cu toate aprecierile designerilor, artiștilor și celebrităților internaționale.

Ia reprezintă cămașa perfectă pentru anotimpul cald, datorită versatilității sale. Poate fi purtată cu ulurință la numeroase ținute și oferă confortul mult dorit de orice femeie care trăiește o viață agitată. Astăzi, de ZIUA UNIVERSALĂ A IEI, pe TEO SHOP ai 10% reducere la toate bluzele de tip ie.  Vei găsi o gamă largă de modele inedite și ai posibilitatea de a crea chiar tu singură stilul pe care ți-l dorești! Profită de ocazie și alege-ți ia favorită AICI!

IMG_9561

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top