Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Ia noastră cea de toate zilele de vară – Estetica unei cămăși mitice

Oricât s-ar povesti despre mitica ie românească, tot mai rămâne ceva de spus. Nu intrăm în legendele despre această piesă vestimentară ajunsă deja un clișeu în garderoba oricărei românce (și nu doar în șifonierul româncuțelor), ci despre cât de utilă și frumoasă este ea în combinații care asigură eleganța și casualul în orice context.

Ia este, dincolo de un simbol al culturii mioritice, un must-have mai ales vara. E ușor de purtat, e dumnezeiască în lupta cu temperaturile caniculare pentru că asigură circulația aerului și, dincolo de toate, arată bine.
Ia a devenit o piesă la fel de elementară precum ținutele alb-negru, care te scot din orice bucluc atunci când nu știi cum să te îmbraci. Cămașa brodată manual cu motive florale merge de minune cu rochii simandicoase, cu pantaloni din piele, cu blugi sau cu pantaloni scurți.

Nu există multe canoane în privința purtării iei, pentru că ea în sine e o poveste care se potrivește în orice context. Poate fi purtată la o ieșire la restaurant, la o limonadă rece ca gheața cu fetele le terasă, la petreceri sau chiar și la muncă. Chit că repetăm, ăsta e adevărul de neclintit despre această piesă: este foarte permisivă.

Nu există femeie care să nu fie elegantă într-o ie. Cusătura care unește mânecile de părțile din față și spate ale iei, încrețitura (altița, banda lată decorată), benzile oblice de pe piept și cheițele (cusăturile de îmbinare a bucăților de material) sunt în mod evident definiția eleganței autentice.

Nu degeaba acest articol vestimentar a cucerit Hollywood-ul. O vedem tot mai des purtată de femei celebre din afara granițelor, și știți de ce? Pentru că ia este ca o melodie frumoasă care îmbracă femeia și îi scoate în evidență gingășia. Tocmai de asta a cucerit și vestul și estul: ia este nu doar un produs 100% românesc, este un ambasador al feminității.

AICI puteti vedea cateva modele de ii purtate de indragita Teo Trandafir.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top