Connect with us

Revistateo.ro

Teo

Blog

Vreau sa stiu ce vad

Fiecare lucrator intr-un domeniu e in stare sa recunoasca de la distanta o eroare comisa de un confrate. Chiar daca pentru oricine altcineva fapta mai putin fericita ramane pur si simplu una dintr-o mie, nu neaparat damnabila, altcineva vede.

Stie. Iti arata ca a fost gresit si te lamureste ca asta nu se poate, in meseria respectiva. Incet-incet, incepi sa vezi singuri erorile de judecata, de timing sau de calcul, depinde de domeniul cu pricina. Ba chiar ne mandrim ca am inceput sa vedem cand ceva e facut prost, ca si cand asta ne-ar aduce mai aproape de profesionalism, pe nisa aia.

Eu lucrez in televiziune. Sesizez, desigur, desincronizari, mici „bucle” nedorite, ascunse cu mai multa sau mai putina eleganta sub palaria cu flori a emisiunii pe care o urmaresc cu ochi de soacra. Poate n-ar trebui sa ma mire ca altii gresesc, ca nici eu nu-s mereu mandra de ce iese, dupa mature chibzuinte anterioare. E directul. Neprevazutul.

Culmea e ca mi-am propus sa va vorbesc despre ce mi se pare miraculos in meseria asta, dupa ce ai vazut nasoalele, nedoritele. Vad, ca nimeni altul, dorinta de mai bine, putirinta, incercarea, reusita, pasiunea si generozitatea celor care lucreaza la televizor.

Dupa ce dam la o parte ce a fost tehnic o nefericire de moment, de apreciat e mesajul, claritatea cu care el a fost transmis, bucuria de a lucra in cutia televizorului, pasiunea colegului pe care-l simti curat. arzand la televizor, consumandu-se si oferindu-se. O sa-mi spuneti ca asta se intampla rar. Voi fi perfect de acord.

Ce va rog e sa priviti televizorul cu ochii mei si sa incercati sa deosebiti generozitatea de minciuna, valorile de nemernicii si incalcare ale limitelor bunei cresteri. Priviti televizorul cu responsabilitatea pe care el ar trebui s-o aiba fata de dumneavoastra.

Daca el va respecta, respectati-l. Altminteri, macar sa stiti ca vedeti in spatele ecranului un profitor sau doi sau zece, care toti spera ca nu se vede ce fac, cum fac.

Zambiti-le cu ingaduinta celor care se straduiesc sa va aduca bucurie. Ascundeti-i fara rezerva pe ceilalti, pe care-i simtiti gata sa rupa barierele impuse de educatie si de buna maniera.

Imi doresc sa stiti ce vedeti. Asa veti deveni si voi mai priceputi in televiziune. Nu e putin lucru. Daca ma intrebati, va arat.

5 Comments

5 Comments

  1. gabi

    2013-12-01T13:10:51+02:00 at 2013-12-01T13:10:51+02:00

    La multi ani romanca noastra draga, azi de ziua noastra a tuturor, orunde om fi, acasa sau depaaaaarte tare.Imi esti nespus de draga, te privesc zilnic doar pentru a-ti vedea chipul mai intai, apoi in al doilea rand pentru a-ti gusta inteligenta care nu are nici o masca si e pur romaneasca,apoi in al treilea si nu in ultimul pentru ca imi induci un fel de detasare de mizerii permanente, de relaxare si bucurie spontana.
    Te iubesc ca om, te apreciez si iti doresc, sai ai drum bun, fara obstacole in fiecare secunda.

  2. gabi

    2013-12-01T13:12:12+02:00 at 2013-12-01T13:12:12+02:00

    Mi-as dori, chiar sa ai timp si sa poti citi micul meu mesaj, cu adevarat.

  3. any

    2013-12-01T14:32:30+02:00 at 2013-12-01T14:32:30+02:00

    oricum cea mai puternica prezentatoare esti tu,te apreciez enorm

  4. emma moraru

    2013-12-01T20:55:35+02:00 at 2013-12-01T20:55:35+02:00

    intodeauna am crezut ca e mai important cine priveste decat ceea ce priveste,doar ca nu toti ne dam seama de imensa putere pe care o avem sau nu realizam ca avem in mainile noastre instrumentul de A ALEGE si de schimba ceea ce vedem dar in acelasi timp nu putem sa nu fim constienti si de responsibilitatea pe care o au cei care fac televiziune,de a trece peste tiparurile impuse de raiting si de a si indeplini si un rol educator pt ca ,din pacate nu toti avem instrumentele culturale de a distinge si de a alege si atunci mijlocul televiziv capata un rol de divertisment dar si educativ si atunci ideal ar fi de a folosi acest mijloc in a educa in arta de a alege…sau cel putin in a avea constiinta a ceea ce alegem…

  5. Paval Adriana

    2013-12-10T11:00:06+02:00 at 2013-12-10T11:00:06+02:00

    Buna ziua Teo sunt indragostita de tine ;esti foarte draguta ma uit la tine cu mare drag ,totul in casa sta pe loc cind incepe emisiunea ta ;eu sunt mama a doua fetite de 10 respectiv 15 ani lucrez la cfr ,scriu poezi de la 20 ani adica de cind m am indragostit si de atunci scriu si scriu mereu ,sunt fericita cind scriu si as avea o dorinta catre tine vreau sa mi citesti poeziile mele de pe blogul meu sa ti spui parerea ta ,poate voi avea curajul sa scot aceasta carte .multulesc mult

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Blog

To Top