Connect with us

Revistateo.ro

In mod constant suntem preocupati de stilul nostru de viata. Insa, de multe ori putem exagera, ne avertizeaza specialistii.

Stil de viata

Vitaminele si suplimentele alimentare sunt o pierdere de timp? Iata ce spun expertii

In viata de zi cu zi suntem ocupati si de multe ori apelam la vitamine in cercarea de a echilibra lipsa de somn si proasta alimentatie. Dar oare corpurile noastre au intr-adevar nevoie de ele? Si ce efect pot avea daca luam prea multe?

Citeste si: Lamaia are vitamina vietii. Actiuni multiple asupra sanatatii

Citeste si: Geriatric Vitamine Cosmo prospect

„Analiza sangelui este singura modalitate de a gasi intr-adevar ceea ce ii lipseste corpului tau.”, spune Sarah Lomas, presedinte REVIV.

„In stilul nostru de viata modern, in care totul este pe repede inainte, nevoia de somn, de mancare sanatoasa si sport sunt rar indeplinite, iar suplimentele pot fi benefice, uneori chiar necesare. De exemplu, 10-40 % din populatie au un deficit de vitamina B12; persoanele care au suferit o interventie chirurgicala, sunt stresate, bolnave, varstnice sau vegetarienr sunt afectate in mod disproportional. Un deficit de vitamine poate duce la mai multe tulburari si duce la scaderea productivitatii. Suplimentele pot avea efecte rapide pentru malnutritie, pentru a ajuta oamenii sa se simta mai bine.”

Atentie la cantitate

„Combinarea mai multor produse care contin aceleasi ingrediente active poate avea efecte adverse.”, spune nutritionistul Alex Thompson.

„De exemplu, o combinatie de produse care asigura un aport excesiv de retinol (Vitamina A) pe o perioada indelungata poate duce la o intoxicatie cu Vitamina A. Doua suplimente utile pentru femei sunt cele pe baza de colagen si produse bogate in omega 3. Acest lucru nu inseamna ca este suficient sa luati omega 3.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top