Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

VIDEO: Minunea pogorarii norului pe Muntele Tabor: „A inceput sa tasneasca FOC PLIN DE HAR”

Fara minunea pogorarii norului pe Muntele Tabor nu am putea vorbi in plenitudine despre Schimbarea la fata a Domnului. Acel miracol nu este recunoscut doar de toti preotii ci si de comunitatea stiintifica.

Schimbarea la fata a Domnului este una dintre cele mai importante sarbatori crestine. Aceasta sarbatoare anunta Invierea lui Iisus Hristos, Care, alaturi de ucenicii sai, a urcat in varful Muntelui Tabor pentru a-i convinge ca nu este doar un prooroc de-al lui Dumnezeu ci chiar Fiul Acestuia. In varful Muntelui Tabor, ucenicii au fost martorii unui miracol: Iisus Hristos s-a transfigurat intr-o sfera luninoasa puternica.

Muntele Tabor, aflat in Galileea de Jos, la 17 kilometri departare de Marea Galileei si 9 kilometri de Nazaret, este cunoscut si sub numele de Har Tavor. Acest munte aflat in Tara Sfanta are un varf ce atinge 575 de metri deasupra nivelului marii. Aici au ajuns mai multe figuri religioase importante printre care Melchisedec, preotul Dumnezeului cel Preainalt.

CITESTE SI: Schimbarea la fata a Domnului: Traditii si obiceiuri

Evenimentul Schimbarii la fata, care a avut loc pe Muntele Tabor, este istorisit de Sfintii Evanghelisti Matei (17, 1-9), Marcu (9, 2-9) si Luca (9, 28-36) dar si de Sfantul Apostol Petru (II, Petru 1, 18). Despre norul misterios care coboara deasupra varfului de munte vorbesc si oamenii de stiinta. Cercetatorii rusi si israelieni au analizat din punct de vedere meteorologic natura norului care apare deasupra acelui munte an de an, cand are loc Schimbarea la fata.

La inceputul anului 2011, omul de stiinta rus Serghii Mirov a dat publicitatii concluziile unei cercetari realizate in colaborare cu oamenii de stiinta din Israel. Si anume, norul apare numai in zona Manastirii Ortodoxe si doar in ziua Praznicului Schimbarii la fata.

CITESTE SI: Schimbarea la fata a Domnului: Ce NU AI VOIE sa faci in aceasta zi sfanta

1993, descrierea facuta de cateva maici din Rusia care au vazut minunea cu ochii lor: „Norul a coborat chiar deasupra manastirii si, deodata, din cer, a inceput sa tasneasca foc plin de har, ca de Inviere, insa mult mai mult. Pe neasteptate, intregul acoperis al manastirii s-a umplut de foc, apoi focul s-a extins mai departe la copaci si sub forma de lumina a iesit din nor. Focul a disparut in zori, locul fiind foarte linistit”.

Vezi mai jos un videoclip cu minunea de pe Muntele Tabor (anul 2012):

Sursa foto: Agerpres.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top