Connect with us

Revistateo.ro

Vezi cât la sută din populaţia lumii este obeză şi de ce

Sanatate

Vezi cât la sută din populaţia lumii este obeză şi de ce

Conform unui nou studiu, aproape 30% din populația lumii este obeză sau supraponderală.

CITEŞTE ŞI: FEREŞTE-ŢI COPILUL DE ANTIBIOTICE! ÎL VEI FACE OBEZ! 

Studiul, publicat în jurnalul medial The Lancet, a descoperit că numărul celor obezi sau supraponderali a crescut la nivel global de la 857 de milioane, în 1980, până la 2,1 miliarde, în 2013. „Obezitatea este o problemă care afectează persoanele de toate vârstele și veniturile, de peste tot”, a precizat coautorul studiului, Christopher Murray, director al Institutului pentru Metrică și Evaluare a Sănătății.

Cercetătorii sunt, de asemenea, îngrijorați despre noile date despre copii și adolescenți. Între 1980 și 2013, prevalența copiilor și adolescenților supraponderali sau obezi a crescut cu aproape 50%, conform studiului. În 2013, peste 22% din fete și aproape 24% din băieții care trăiesc în țările dezvoltate sunt supraponderali sau obezi.

Pentru studiu, cercetătorii au realizat ceea ce ei spun că este prima analiză de acest tip a datelor trendurilor din 188 de țări. Peste 50% din cele 671 de milioane de persoane obeze trăiesc în numai 10 țări:

1. Statele Unite
2. China
3. India
4. Rusia
5. Brazilia
6. Mexic
7. Egipt
8. Germania
9. Pakistan
10. Indonezia

Cea mai mare proporție a persoanelor obeze din lume, 13%, se află în Statele Unite. China și India împreună reprezintă 15% din populația obeză globală. Ratele din studiu au fost standardizate în funcție de vârstă, însemnând că au fost ajustate pentru diferențe în mărimea populației și vârstelor pe parcursul timpului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top