Connect with us

Revistateo.ro

Vezi când are loc procesiunea de Florii din CAPITALĂ

Stiri

Vezi când are loc procesiunea de Florii din CAPITALĂ

Procesiunea de Florii din CAPITALĂ. Sambată, 4 aprilie, începând cu 14:30, la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală va începe vecernia ce marchează începutul Procesiunii de Florii, eveniment devenit deja o tradiţie. Atunci, preoţii vor sfinţi ramurile de finic şi salcie, iar de la ora 16:00, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va conduce procesiunea spre Catedrala Patriarhală.

CITEŞTE ŞI: 1 milion de români sărbătoresc Paştele pe 5 aprilie

Traseul pe care vor merge credincioşii, pentru a marca Intrarea Domnului în Ierusalim, va fi următorul: Mănăstirea Radu Vodă -bd. Mărăşeşti – bd. Dimitrie Cantemir – str. Bibescu Vodă – str. Şerban Vodă – Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou – str. Principatele Unite – str. Ienăchiţă Văcărescu – str. Sfânta Ecaterina – Biserica Sfânta Ecaterina – str. Bibescu Vodă – Dealul Patriarhiei – Catedrala Patriarhală. Pentreu a facilita desfăşurarea evenimentului, traficul rutier va fi suspendat în zonele de mai sus.

Credincioşii se vor opri de două ori, primul popas având loc la Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou, iar cealaltă în faţa Bisericii Sfânta Ecaterina – Paraclis Universitar (Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul). Aici, procesiunea va fi întregită de cadre didactice şi studenţi, care vor intra în rândul alaiului.

Peste 800 de clerici vor lua parte la eveniment, cel mai mare de acest gen, care vor lua participa şi la sfinţirea icoanei ce înfăţişează Intrarea Domnului în Ierusalim, ce va avea loc pe Dealul Patriarhiei, urmată de rostirea Cuvântului de învăţătură de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul BOR.

Încă din 2008, procesiunea a fost reluată în capitală, după ce fusese interzisă de către comunişti în 1948.

În acelaşi timp, la Ierusalim are loc Pelerinajul de Florii, care începe din localitatea Betania lui Lazăr, cu o slujbă la biserica ridicată pe locul casei celui pe care Isus l-a înviat din morţi. După ce este rostită o serie de rugăciuni, credincioşii pornesc spre mormântul lui Lazăr şi coboară, pe rând, în cavoul în care se spune că s-a săvârşit minunea aducerii la viaţă a acestuia de către Mântuitor.

Procesiunea îşi continuă drumul către Muntele Măslinilor, unde se află o bisericuţă ce păstrează piatra pe care a călcat Isus atunci când a încălecat pe asinul său. Credincioşii ţin în mână ramuri de finic, la fel ca cei care l-au întâmpinat pe Mântuitor la sosirea în Ierusalim, iar după terminarea slujbei, aceştia se îndreaptă spre oraşul cetate, centrul creştinătăţii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top