Connect with us

Revistateo.ro

Vezi când are loc procesiunea de Florii din CAPITALĂ

Stil de viata

Ce nu ai voie sa faci inainte de Florii

Afla ce nu ai voie sa faci inainte de Florii, una din cele mai importante sarbatori ale crestinatatii.

Putini crestini stiu ca exista o serie de traditii si superstitii care trebuie respectate nu doar in Duminica Floriilor, ci si inainte de aceasta sarbatoare.

De Florii se sarbatoreste Intrarea Domnului in Ierusalim, iar acest eveniment religios este precedat de Sambata lui Lazar, adica ziua in care Mantuitorul l-a inviat pe Lazar. Anul acesta, Floriile sunt sarbatorite pe 9 aprilie, iar duminica urmatoare, pe 16, are loc Invierea Domnului in bisericile crestin-ortodoxe.

Ce nu ai voie sa faci inainte de Florii

Se spune ca nu e bine sa plantezi pomi inainte de Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim. Puietii care sunt bagati in pamant in aceasta saptamana nu vor da roade, spun batranii. Indicat este sa plantezi flori in saptamana ce urmeaza dupa aceasta sarbatoare sfanta.

De asemenea, nu e bine sa faci urari de „La multi ani” persoanelor care au nume de floare inainte de 9 aprilie. In traditia populara, a face o urare anticipata este de rau augur. Se spune ca facand asta, persoana respectiva nu va avea parte de o aniversare frumoasa, iar necazurile se vor aduna asupra sa.

Rugaciunea care se spune in saptamana dinainte de Florii

Dumnezeul nostru, nadejdea tuturor marginilor pamantului si a celor ce sunt pe mare departe, Cel ce mai inainte ai tocmit, prin Legea Ta cea Veche si cea Noua, aceste zile de post, la care ne-ai invrednicit sa ajungem acum, pe Tine Te laudam si Tie ne rugam.

Intareste-ne cu puterea Ta, ca sa ne nevoim intru ele cu sarguinta, spre marirea numelui Tau celui sfant si spre iertarea pacatelor noastre, spre omorarea patimilor si biruinta asupra pacatului,- ca impreuna cu Tine rastignindu-ne si ingropandu-ne, sa ne ridicam din faptele cele moarte si sa petrecem cu buna placere inaintea Ta intru toate zilele vietii noastre.

CITESTE SI: Top 7 tradiții și obiceiuri de Paște, din toată țara

CITESTE SI: Sfintirea caselor in Postul Pastelui

CITESTE SI: Ce sa nu faci in Postul Pastelui. Anul acesta incepe pe 27 februarie

Ca Tie se cuvine a ne milui si a ne mantui pe noi, Hristoase-Dumnezeule, si Tie slava inaltam, impreuna si Celui fara de inceput al Tau Parinte, si Preasfantului si bunului si de viata facatorului Tau Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top