Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Vești proaste pentru românii cu credite. Ce se întâmplă

Românii se confruntă cu o situație dureroasă din punct de vedere financiar. Ratele românilor cu credite au crescut pe nevăzute și asta din cauza indicelui Robor.

De ce au crescut ratele românilor

Indicele Robor a urcat la maximul ultimelor 5 luni, în timp ce Robor la 6 luni accelrează la un maxim record din februarie 2016, notează Ziarul Financiar.

„Indicele Robor cu scadenţă la şase luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a urcat în ultima lună cu 0,07%, cel mai ridicat nivel din februarie 2016.

Pe 4 august, indicele Robor la 6 luni era 1,05, iar în raportul transmis astăzi de BNR acesta a urcat la 1,12%, în scădere totuşi faţă de şedinţa de vineri, cânad a atins 1,13%.

Indicele Robor la 3 luni, vast folosit la creditele Prima Casă pentru formarea dobânzii, a crescut cu 0,05% în aceeaşi perioadă, de la 0,87% pe 4 august, la 0,92% pe 4 septembrie. Roborul la 3 luni este la maximul ultimelor 5 luni”, scriu cei de la Ziarul Financiar.

CITEȘTE ȘI: Veste BOMBĂ pentru româncele trecute de 40 de ani. Medicii au făcut ANUNȚUL. Ce se va întâmpla

După o perioadă de stabilitate, creșterea Robor a fost ceva mai accelerată în ultima lună. Robor reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile românești se împrumută între ele în lei. El se stabilește zi de zi de către Banca Națională ca medie aritmetică a cotațiilor practicate de 10 bănci selectate de banca centrală.

Dobânda este variabilă şi se modifică din trei în trei luni în funcţie de valoare indicelui de referinţă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top