Connect with us

Revistateo.ro

Veste importantă pentru toți românii. Decizie privind energia electrică

Inedit

Veste importantă pentru toți românii. Decizie privind energia electrică

Autoritatea Națională pemtru Reglementarea Energiei a aprobat ieri un ordin prin care românii vor putea de acum încolo să-și schimbe furnizorul de energie electrică, în cazul în care nu mai sunt mulțumiți de serviciile oferite de acesta, chiar dacă nu și-a achitat complet factura.

Până acum, clienții își puteau schimba furnizorul de energie electrică doar dacă își achitau facturile la zi acelei companii, însă noul ordin al ANRE prevede eliminarea condiției privind plata facturii pentru întreruperea procesului de furnizare a energiei electrice.

„Documentul reprezintă o îmbunătăţire a procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică aprobată prin Ordinul ANRE nr. 88/2009, cu modificările şi completările ulterioare şi a fost elaborat în scopul armonizării regulilor de schimbare a furnizorului aplicate în România cu legislaţia Uniunii Europene”, susține ANRE într-un comunicat pentru presă.

Un alt lucru important de știut, pe care îl precizează ANRE în comunicat, este că românii își pot schimba furnizorul de energie electrică fără să plătească vreo taxă specială, întrucât procesul de schimbare a furnizorului este gratuit. Tot ieri s-au luat hotărâri și referitor la informarea clienților cu privire la gazele naturale.

Decizia luată în privința gazelor naturale este una care îi poate ajuta pe clienți: asigurarea accesului rapid al clienților, prin metode noi, la informațiile privind condițiile comerciale de furnizare a gazelor naturale, având în vedere procesul de liberalizare a pietei gazelor naturale din România, începând cu 1 ianuarie 2015 pentru clienții noncasnici.

Totodată, potrivit ultimilor statistici, consumul de electricitate din România este preconizat în scădere până la finalul acestui an, o scădere de 8,3%, însă autoritățile speră să crească acest consum din 2015. Anul trecut, consumul de energie a scăzut cu 6% față de 2012, iar în 2012 cu 1,2% față de anul 2011, potrivit Ministerului Economiei și Departamentului pentru Energie din cadrul guvernului.

1 Comment

1 Comment

  1. biro

    2015-02-06T22:07:53+02:00 at 2015-02-06T22:07:53+02:00

    nu prea cunosc alti furnizori de eneregie electrica inafara de enel

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top