Connect with us

Revistateo.ro

Valeriu Bularca, primul campion mondial la lupte, a murit la varsta de 85 de ani.

Stiri

Valeriu Bularca, primul roman campion mondial la lupte, a murit

Valeriu Bularca, primul roman campion mondial la lupte greco-romane si primul roman medaliat la Campionatele Mondiale, a murit marti, la varsta de 85 de ani, scrie huff.ro.

Nascut la 14 februarie 1931, la intorsura Buzaului, Bularca a inceput sa practice luptele greco-romane la Steagu Rosu Brasov, sub indrumarea antrenorului Ion Muresan, dupa care s-a transferat la Clubul Sportiv scolar Dinamo Brasov. A fost de sase ori campion national, intre 1957 si 1964.

in 6 iunie 1961, Valeriu Bularca a intrat in istoria sportului romanesc, devenind primul roman campion mondial de seniori la lupte greco-romane, la Yokohama, in Japonia, dupa ce s-a impus la categoria 73 de kilograme. in 1964, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Valeriu Bularca a castigat medalia de argint, la categoria 70 de kilograme. El a mai fost medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta, din 1958, tot la categoria 73 de kilograme. Aceasta a fost prima medalie cucerita de un roman la CM.

Citeste si: A murit academicianul Valeriu Cotea

Dupa retragerea din activitatea competitionala, el a devenit antrenor de lupte la clubul Steagu Rosu Brasov. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top