Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Un tânăr fotbalist a fost diagnosticat cu leucemie. Care sunt simptomele pe care le-a ignorat

La vârsta la care ar fi trebuit să se afle în plină ascensiune în cariera de fotbalist, un tânăr în vârstă de 22 de ani trece prin clipe cumplite.

Courtney Wildin, un fotbalist din Marea Britanie, a fost diagnosticat cu leucemie. După ce a jucat alături de echipa sa Coalville împotriva echipei Tamworth, acesta a ajuns de urgență la spital, pentru că a început să se simtă rău. Medicii l-au supus la mai multe analize și teste, iar diagnosticul a fost unul crunt. Specialiștii l-au anunțat pe tânărul în vârstă de 22 de ani suferă de leucemie.

La o lună de la aflarea diagnosticului, acesta a făcut deja o cură de chimioterapie, însă lucrurile nu s-au ameliorat deloc. Dacă medicii sperau într-o regresie a bolii, specialiștii au aflat că nu a avut niciun efect chimioterapia.

Din acest motiv, Courtney Wildin a fost internat din nou, iar în urma analizelor, s-a aflat faptul că boala este încă prezentă în corpul său.

„Au fost 5 săptămâni groaznice. Mi-au aplicat un tratament mai ușor pentru leucemie. Din nefericire, în a 29-a zi de tratament, medicii mi-au făcut iar analize la măduva spinării. Nu au observat niciun fel de progrese. Boala e acolo și avansează normal”, a mărturisit fotbalistul, care pentru moment a renunțat la cariera sa.

Pentru a se face bine, acesta va urma un nou tratament. Va face 7 zile de chimioterapie intensă și 3 săptămâni de recuperare, în spital. Medicii susțin că 80% din cei cu leucemie se vindecă în urma acestui tratament, iar tânărul speră să se afle printre cei norocoși.

Courtney Wildin a vorbit și despre simptomele bolii sale, pe care le-a ignorat în prima fază. Printre ele se numără: oboseală, transpirații pe timp de noapte, precum și gât umflat. Probail că dacă le dădea mai multă importanță, medicii ar fi descoperit mai repede afecțiunea sa, așa că acesta atrage atenția asupra acestei boli, înainte de a se agrava.

După chimioterapie, fotbalistul a dezvăluit că nu s-a simțit foarte rău. Însă a avut câteva simptome neplăcute. Acesta susține că a avut dureri de dinți, constipație și insomnii.

Citește și: Cum poți afla dacă ai cancer în numai 10 minute

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top