Connect with us

Revistateo.ro

Un subofițer MApN din Dâmbovița și-a ucis iubita într-un coafor. A înjunghiat-o din gelozie

Diverse

Un subofițer MApN din Dâmbovița și-a ucis iubita într-un coafor. De ce a înjunghiat-o

Un subofițer MApN din Dâmbovița și-a ucis iubita într-un coafor. O femeie în vârstă de 27 de ani a fost înjunghiată mortal, marţi, de iubitul ei, într-un coafor din oraşul dâmboviţean Titu, în prezența mai multor cliente și a angajatelor. Se pare că omorul s-a petrecut pe fondul geloziei și al consumului de alcool, scrie Libertatea.ro.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, este din localitatea dâmboviţeană Lunguleţu şi este subofiţer la o unitate militară din judeţ. Cei doi erau concubini şi au un copil minor.

Militarul trăise mai mult timp în concubinaj cu iubita lui cu aproape zece ani mai tânără decât el. Marți, el a intrat în coaforul în care femeia se afla la Titu în localitatea ei natală și a înjunghiat-o în fața angajatelor, dar și a celorlate cliente aflate acolo.

Tânăra nu a avut nicio șansă în urma loviturilor primite, ea murind la scurt timp.

După ce a comis fapta, bărbatul a urcat într-un taxi și a cerut să fie dus la Poliție, acolo unde a fost reținut.

Bărbatul va fi cercetat pentru omor, iar cazul a fost preluat de un procuror militar.

Povestea halucinantă duce cu gândul la crima petrecută în urmă cu aproape șase ani în coaforul Perla din Capitală.

În după-amiaza zilei de 5 martie 2012, agentul de poliție Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica „N. Kretzulescu” a intrat înarmat la coaforul Perla unde lucra soția sa, Florina Vlădan, care îi intentase divorț. Bărbatul a început să tragă cu pistolul Glock pe care îl avea la el. Le-a împușcat mortal pe soția sa și pe casiera Mariana Bendre care sărise în apărarea ei. Alte 6 persoane, angajati și clienți, au fost rănite atunci. În aproape un minut Gheorghe Vlădan a tras 11 focuri de armă în coaforul de la Perla. Bărbatul a fost condamnat la închisoare pe viață.

Te-ar putea interesa și: Sesiuni ştiinţifice, expoziţii, lansări de carte – miercuri, la Bucureşti, de Ziua Unirii Principatelor

Sesiuni de comunicări ştiinţifice, expoziţii, lansări de carte, prezentări şi demonstraţii de instrucţie de front, slujbe de pomenire şi depuneri de coroane de flori vor avea loc miercuri, în Bucureşti, cu ocazia împlinirii a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

*** Preşedintele Klaus Iohannis şi patriarhul Daniel vor participa miercuri la sesiunea de comunicări ştiinţifice „Unirea Principatelor Române, temelie a Marii Uniri de la 1918”, ce va avea loc la Palatul Patriarhiei.

Un cuvânt în deschiderea evenimentului, organizat de Academia Română şi Patriarhia Română, vor susţine preşedintele Academiei Române, acad. Cristian Hera, şi academicianul Dan Berindei.

Evenimentul va debuta, la ora 8,15, cu oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Patriarhală, urmată, de la ora 10,00, de un Te Deum, la care vor fi pomeniţi domnitorul Alexandru Ioan Cuza, mitropoliţii Nifon al Ţării Româneşti şi Sofronie Miclescu al Moldovei, precum şi ceilalţi făuritori ai Unirii Principatelor Române, iar de la 10,25 de o depunere de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

În acelaşi cadru, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei va avea loc lansarea unor volume apărute la Editura Basilica.

*** Miercuri, ierarhii şi preoţii Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba de Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română, în memoria celor care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor, iar la sfârşitul slujbei, la toate bisericile, vor fi trase clopotele timp de un minut.

*** Universitatea din Bucureşti, prin Facultatea de Istorie, lansează miercuri, de ziua Micii Uniri de la 1859, seria de activităţi destinate învăţământului preuniversitar, desfăşurate în cadrul programului de celebrare a Centenarului României. Evenimentul de deschidere va reuni specialişti în istorie, relaţii internaţionale, studii de securitate, elevi şi profesori din liceele bucureştene şi din alte judeţe ale României.

În prima parte a întâlnirii, profesori ai Universităţii din Bucureşti, ai Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza” şi ai Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I” vor aborda teme diverse, cum ar fi principiul autodeterminării şi noua ordine internaţională în Estul Europei, precum şi păstrarea memoriei istorice de către generaţia de astăzi.

În partea a doua a evenimentului va fi lansată o serie de concursuri dedicate elevilor din clasele VIII – XII, aflate sub egida proiectului naţional intitulat „Familia mea în vremea Marelui Război şi a Marii Uniri”. Evenimentul va fi însoţit de o expoziţie cu obiecte care au aparţinut soldaţilor în timpul Primului Război Mondial, organizată cu sprijinul Asociaţiei de reconstituire istorico-militară „Tradiţia Militară”.

*** Muzeul Naţional de Istorie a României marchează împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române prezentând publicului, începând cu data de 24 ianuarie, o pictură excepţională din colecţia de artă plastică a muzeului – „Proclamarea Unirii (24 Ianuarie 1859)”, realizată de Theodor Aman.

Lucrarea va putea fi admirată până pe 11 februarie, în Sala Lapidarium.

*** Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, miercuri, între orele 10,00 şi 14,00, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” organizează o manifestare istorico-militară cu participarea asociaţiilor „6 Dorobanţi”, „Tradiţii Ostăşeşti”, „Tradiţia Militară” şi „Clubul de Istorie Militară”.

Acestea vor recrea detaşamente de ostaşi echipate în uniforme din epoca domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859 – 1866), care, timp de patru ore, vor efectua prezentări şi demonstraţii de instrucţie de front („Şcoala Soldatului”) şi tactică („Şcoala de Ploton”), cu respectarea întocmai a regulamentelor militare de epocă.

Publicul va putea vizita bivuacul ostăşesc instalat în holul muzeului (Pavilionul A), la demisol, va putea asista la ceremoniale de depunere a unor coroane de flori la monumentele domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi al lui Mihail Kogălniceanu (ora 10,00) şi al generalului Ioan Emanoil Florescu (ora 12,00), aflate în curtea muzeului.

*** Televiziunea Română a pregătit programe speciale pentru a marca Mica Unire, miercuri TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova unind românii din ţară şi de pretutindeni prin numeroase transmisiuni dedicate evenimentului.

XXX

Unirea Principatelor, înfăptuită prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, la 24 ianuarie 1859, a reprezentat încă din prima jumătate a secolului al XIX-lea, cunoscut în istoriografie ca fiind „secolul naţiunilor”, un ideal pentru toţi românii.

Realizată sub semnul ideilor Revoluţiei paşoptiste, Unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti a reprezentat un prim obiectiv comun îndeplinit al elitei de pe ambele maluri ale Milcovului. Debutul anului 1859 avea să aducă împlinirea idealului românilor de la sud şi est de Carpaţi. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Diverse

To Top