Connect with us

Revistateo.ro

Un medic a scris un mesaj cutremurator in memoria copiilor pe care nu a putut sa ii salveze

Inedit

Un medic a scris un mesaj cutremurator in memoria copiilor pe care nu a putut sa ii salveze

Doctorul Michael P. La Quaglia seful sectiei de chirurgie pediatrica de la Centrul de Combatere a Cancerului Sloan-Kettering. In 30 de ani de profesie, a operat sute de copii. Pe unii i-a putut salva, pe altii nu.

In mod miraculos, a pierdut doar cinci pacienti din sutele care si-au pus viata in mainile sale. Acei 5 copii morti, insa, il urmaresc in fiecare moment. Medicul a lasat un mesaj publicat pe „Humans of New York” in memoria celor pe care nu a reusit sa ii salveze.

Ce simte un medic cand viata unui om e in mainile sale

Mesajul doctorului Michael suna in felul urmator:

„Cel mai bun lucru pe care il poti trai ca medic este sa ii spui unui parinte ca tumoarea copilului sau este benigna. Eu traiesc pentru aceste momente.

Cel mai rau este cand trebuie sa le spui ca nu ai putut face nimic sa ii salvezi viata. Mi s-a intamplat de 5 ori in 30 de ani de profesie si de multe ori mi-a venit gandul sa termin cu viata mea. Acei parinti mi-au incredintat copiii. E o responsabilitate sacra, iar ultimul act imi revine mereu. Nu pot dormi noptile inainte de operatii.

CITESTE SI: Miracol in Romania! Medicii pensionari au salvat viata unui copil care s-a nascut cu 680 de grame

Gandul ca trebuie sa ii salvez pe acei copii ma face sa imi schimb decizia de la un moment la altul. De fiecare data cand trebuie sa dau cumplita veste le spun parintilor ca prefer sa fiu eu mort decat sa ii vad suferind pe ei.

Ma duc la biserica in fiecare zi si ma rog sa pot face tot ce imi sta in putinta sa ii salvez. In ciuda proceselor de constiinta pe care si le face medicul La Quaglia, pacientii sunt alaturi de el: „Imi amintesc de acest doctor. Nu pot uita noaptea in care fiica mea a fost operata pentru prima oara. Doctorul a indepartat tumora, insa fetita a inceput sa sangereze atat de tare incat si medicul s-a speriat. Era in stare critica si putea sa moara in orice secunda.

M-a privit in momentul in care am inceput sa plang si ii vedeam lacrimile. Mi-a spus ca prefera sa moara el decat sa imi spuna ca nu o poate salva. Si a facut-o. A vrut sa stea toata noaptea langa patul micutei, insa colegii nu l-au lasat. Lacrimile lui vor ramane toata viata in memoria mea, pentru ca intr-adevar simtea durerea noastra. Dupa ani de zile de la vindecare, inca mai intreaba cum se simte fata si continua sa o trateze de la distanta. Cu aceeasi iubire ca in prima zi”, scrie unul din cei care si-au pus increderea in acest medic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top