Stiri
Un desert delicios pentru Paste. Reteta de cheesecake
Vrei sa afli cum se prepara cea mai delicioasa reteta de cheescake? Ia notite!
Retetele traditionale pentru masa de Paste sunt, mai toate, mancaruri destul de grele. E de ajuns sa ne gandim ca, teoretic, totul graviteaza in jurul carnii de miel, de la aperitive si pana la felurile principale – drob de miel, ciorba de miel, friptura de miel … Mai punem si ouale la socoteala si ne ies niste mese copioase. Si desertul traditional de Paste e destul de… apasator, fie ca vorbim de cozonac, fie ca nu vrem sa ne lipseasca pasca de pe masa. Si-atunci, daca vrei la desert ceva delicios si mai usor, un cheesecake e variant perfecta. Unde nu mai pui ca reteta de cheesecake nu e cea mai mare filosofie culinara.
Ingrediente pentru reteta de cheesecake
Pentru blatul de cheesecake, avem nevoie de:
• 200 de grame de biscuiti digestivi sau graham
• 80 de grame de unt
• 3 linguri de zahar
Pentru crema de branza pentru cheesecake, avem nevoie de:
• 1 kilogram de crema de branza (Exquisa, Philadephia sau orice crema de branza buna);
• O cana de zahar
• 150 de ml. smantana pentru frisca
• 2, cel mult 3 linguri de faina
• 4 oua
• Arome, mirodenii (vanilie, rom, orice iti place)
Cum prepari un cheesecake
Mai intai, pregatim recipientul in care vom face cheesecake-ul. Ideala e o forma cu marginile detasabile si de dimensiuni medii. Se unge, se tapeteaza si se pune deoparte.
Desert de post: Rulada cu biscuiti
Desert de post: Pariziene cu mere
Acum, prepararea propriu-zisa. Primul lucru de care ne ocupam e blatul de cheesecake. Biscuiti se maruntesc foarte bine, apoi se se combina cu zaharul. Peste, se pune untul topit. Toate ingredientele se amesteca bine pana cand untul a cuprins totul. Biscuitii cu unt se pun pe forma pe care am pregatit-o de la bun inceput. Vasul e tapetat uniform cu aceasta compozitie, atat pe fund, cat si pe margini. Inaltimea recomandata e de 3, 4 centimetri.
Blatul se coace timp de maximum 10 minute la o temperature de 200 de grade Celsius. Dupa ce blatul e copt, se pune deoparte, la un fel de odihna. Cuptorul “se da mai mic”: temperatura trebuie sa scada, pentru urmatorul pas, pana la 150 de grade Celsius.
Impreuna cu zaharul si faina se pun in vasul unui mixer si se bat cateva minute bune, pana se omogenizeaza foarte bine, de cateva ori va fi nevoie sa se desprinda compozitia de pe peretii vasului cu o spatula, apoi se va continua sa se bata.
Pregatirea cremei de branza
Crema de branza, zaharul si faina si aromele se mixeaza bine de tot, pana cand devine ca o crema destul de groasa. Cu o spatula, crema de cheesecake se pune peste blat, iar totul se da la cuptor pentru aproximativ o ora. Atentie! Verificati ca temperatura cuptorului sa fi scazut cu 25%.
Dupa coacere, cheesecake-ul trebuie sa se raceasca de tot, apoi se lasa cateva ore la frigider. Ce e extraordinar la acest desert perfect si pentru Paste e ca poate di servit simplu sau cu te miri ce toppinguri: sosuri de ciocolata si/sau caramel, de fructe de padure sau pur si simplu cu un praf de zahar pudra presarat pretutindeni.